28
Apr
2009

eMAG = amazon.com al României?


Pe 24 aprilie se anunţă oficial că Asesoft a cumpărat pachetul majoritar de 51% din acţiunile eMAG. aici şi aici
Şeful Asesoft Distribution, Iulian Stanciu, şi directorul de marketing al magazinului online, Radu Apostolescu au declarat pentru Daily Business că vor să facă din eMAG un Amazon.com al României.

Eu sunt sceptic cu privire la acest lucru. eMAG a pierdut mii de clienţi datorită „tratamentului” prost la care au fost supuşi. Ca să ajungi un Amazon.com pe piaţa de eCommerce din România, în primul rând trebuie să ai servicii ireproşabile şi oameni foarte bine pregătiţi pentru aşa ceva. Pentru a avea asemenea oameni trebuie să-i plăteşti, să-i instruieşti, deci nu va mai merge cu salarii sub 1000 – 1500 RON. Pe lângă toate acestea, trebuie să ai stocuri, preţuri foarte bune şi un transport rapid şi sigur. Să nu omitem că este nevoie de câteva sisteme de plăţi cu cardul sigure şi dacă se poate, să renunţăm la comenzile telefonice.

Ne place să visăm şi să speram, dar practica ne „omoară”.

You may also like

[Black Friday 2014] eMAG vinde carburanți online
eMAG intră pe TV
Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?

7 Responses

  1. Vorbim de amazon intr-o tara cu o economie barbara si legislatie indigena. Acum sa fim seriosi oare eMAG si ASESOFT(mai nou) nu ar vrea sa fie amazonul romaniei….. Sincer emagul a investit foarte mult inclusiv in resurse umane.. a se face diferenta inre posturi cheie bine platite si carnea de tun. eMAG a oferit salarii si pe merit si pe simpatie si pe darnicie, eu stiu cazuri concrete. Nu mai zic ca eu mi-am triplat salariul la emag in 16 luni. Vorbim de calitate servicii… da, lasa de dorit mult, dar tinand cont de cantitatea de vanzari si marja de profit pe produs nu cred ca multi se lauda cu mai bine. Oare daca emagul facea asa multi bani cum se speculeaza mai vindea… daca nu investeste banii in salarii si in servicii superior calitative inseamna ca banii ii tine la ciorap nu? Nu am vazut niciunul din OWNERII emagului cu lunile prin creta sau pe cauastele azurii… Sincer i-am vazut zi de zi la munca. Au ei bube negre garla dar ai si „+-uri”. Zic si eu sa ma aflu in treaba..:)

  2. @Owner crezi ca in alta parte nu ai sa te lovesti de aceeasi situatie? Toate afacerile sunt OK la inceput in toate domeniile. Abia cand creste mamaliga apar problemele. Stii tu ce faci cu mana ta e bun facut. Cu cat mana ta e mai aproape de client e serviciul mai bun cu cat e mai departe si ai mai multi oameni cu atat ii controlezi mai greu 🙂

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Aceeaşi întrebare „de ce?”

Niciodată nu am înţeles de ce avem nevoie de un eveniment ca să fim uniti. Miruna scrie un post "Cutremurul...

Închide