27
Mar
2011

Eu mananc ca sa ma relaxez

Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, raspund si eu la o leapasa de la Raluca Duta – cu si despre mancare. Sunt un gurmand si nu puteam sa ratez acest subiect:).

Bun, sa trecem la treaba. Raluca ma intreaba de ce mananc! Traiesc ca sa mananc sau mananc ca sa traiesc? O dilema. In mod firesc si normal, mananc ca sa traiesc. Asa ne-a lasat mama natura. Avem un organism care trebuie alimentat zilnic si chiar de mai multe ori pe zi. Si totusi nu este un raspuns complet. Eu nu doar mananc, eu savurez fiecare dumicat.

Cand mananc, eu ma relaxez. Imi place sa gatesc, imi place sa fiu linistit la masa si sa ma bucur de fiecare bucatica. Mesele de peste zi sunt singurele momente cand uit de tot si de toate. Intr-un secol al vitezei, cred ca trebuie sa ne linistim macar la masa. Trebuie sa avem grija de noi, de sanatatea noastra si de ceea ce mancam.

Cand intru in bucatarie, uit de munca, de probleme, de neajunsuri. Este locul unde imi place sa-mi petrec cateva zeci de minute pe zi. Chiar si spalatul vaselor ma linisteste. Pacat insa ca nu am foarte mult timp ca sa si gatesc asa cum imi place. Sunt un ciudat, dar asta e!

Mancarea fara liniste si suflet, nu are gust. Secretele mancarurilor gustoase: relaxare, implicare, sa faci arta si sa stii sa jonglezi cu mirodeniile. Secretul meselor sanatoase: relaxare, placerea de a savura, pofta de a manca.

Mananc ca sa traiesc, dar si traiesc ca sa mananc:).

Nu vreau sa fac nominalizari, dar m-ar bucura sa stiu ca leapsa merge mai departe si chiar sunt curios de raspunsurile voastre la intrebarea: „Voi de ce mancati?”.

You may also like

Pui pe sticlă – la cuptor
Cum va arăta bucătăria viitorului!
Tu de ce mananci?
Cartofi la cuptor cu rozmarin, usturoi si aripioare
Citește articolul precedent:
Voi cum va relaxati in weekend?

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu nu mai sunt atras de cluburi, galagia infernala si mirosul de tutun. Dupa...

Închide