1
Iul
2009

Experienţa 6D

Astăzi mi-am valorificat voucherul primit, când am fost la Transformers: Revenge of the Fallen, într-o experienţă 6D la cinematograf TheLight din Liberty Center Mall.

– filmele sunt între 4 şi 15 minute
– este un 4D puţin mai complex
– am urmărit Haunted House 6D (13 min)
– filmul nu este filmat 6D
– o experienţă în plus plăcută, dar nu senzaţională
– prefer un 3D

Am fost impreuna cu Elena si JustF0rFun. (foto Elena)

Update: Este un scurt metraj de 13 minute în care personajul principal este o pisică. Practic vezi tot filmul prin ochii pisicii. Scaunele se mişcă în funcţie de acţiunea personajului principal, fulgerele sunt amplificate de neoanele din sala şi simţi furnicături şi umiditate pe picioare atunci când pisica trece prin câteva obstacole mai speciale. În anumite momente un suflu de aer te loveşte în ceafă. Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că toate celelalte personaje se opresc la o distanţă cam marişoară şi chiar nu reuşesc să te sperie. Practic este un 4D. Nu ştiu de ce l-au numit 6D.

You may also like

Avatar – filmul anului 2009?
G.I.JOE – The Rise of Cobra (2009) – (Ascensiunea Cobrei)
Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

22 Responses

 1. mai oameni buni aveti idee cate dimensiuni exista? sunt trei dimensiuni, iar cea de-a patra, timpul, este o constanta relativa. orice dimensiune inventata in plus ar fi inutila si posibil ineficienta si supusa erorilor grave. daca mai vrem si alte repere in afara de cele 4, le putem inventa doar asa ca sa ne jucam cu niste notiuni. asa ca terminati cu 6 dimensiuni.

 2. Eu spun ca se merita, ai ales filmul prost. Am vazut Pandavision si este super tare. Nu recomand sa te uiti de prea multe ori pentru ca pare prea real.

 3. In afara sunt filme care sunt filmate 6D cu interactiune. In functie de actiunea fiecaruia, filmul capata un nou sens. Ca la un joc pe calculator

 4. explicat totusi ce inseamna 6D-ul asta. ai zis ca ai fost la film, am inteles asta, dar explica-ne si noua ce a insemnat experienta asta 6D.

 5. Swen

  Azi am fost si eu la „Haunted House” si la „Cosmic Race” este o experienta noua…. oricum eu zic ca efectele inafara de cele senzoriale…. sunt mult mai bune decat un clasic 3d. I se spune film 6d … probabil pt ca este redat cu 2 proiectoare 3d amplificand efectul 3d. Ca dezavantaj ar fi ca pana acuma cel mai lung film este de 13 minute….oricum pt cosmic race…. nici nu cred ca ar fii recomandabil mai mult de cateva minute daca stai prost cu stomacul …. Astept cu nerabdare IMAX care o sa apara probabil in toamna si in Romania (daca nu ma insel ar fi o premiera). Recomand daca vreti sa traiti o alta experienta in domeniul asta. 8)

 6. Mie mi-a placut la 6D. Am vazut si Pandavision si Haunted House, ambele dragute 🙂 Filmul este 3D, iar dimensiunile in plus sunt de la miscarea scaunelor, senzatiile olfactive si tactile.
  C’mon… everyone’s a critic. Nu-ti place nu te duci 😉

 7. Swen

  Anonim nu ai inteles ce am vrut sa spun ……. am zis doar ca 2 proiectoare 3d amplifica….. o imagine tridimensionala ……. adk iti pune imaginea chiar sub nasul tau ….. adevarat ca probabil celalat „3D” poate venii de la senzatiile tactile, de miscare si olfactive…… darrrrr eu m-am gandit ca un proiector 3d iti pune in fata un set de frame-uri…… iar celalat proiector il completeaza pe primul cu niste frame-uri diferite …… dand alte senzatii decat daca ai vedea doar pe un singur proiector….
  Acuma te intreb eu pe tine …… care este diferenta intre un film 3d standard si asta? in afara de efectele din sala(tactile, miscare, olfactive)…… totusi eu zic ca exista diferente 🙂

 8. LE ca mi se ardea haleala: cum ziceam cu dimensiunile astea…ii zic astia film 6d, cum spunea si david, din cauza ca se misca scaunul, simturi olfactive si tactile…daca se bese vreunu mai iese o dimensiune:))). e gresit sa spunem film 6d, pana mea ar trebui gasita alta denumire.

  pt cine e interesat: de ce sunt 3 dimensiuni? pai sa luam sfera care este considerata corpul perfect si este 3 d. o tai in doua si o privesti in sectiune, ai sa vezi un cerc. cercul care este bidimensional il tai si pe el in 2 si iese un semicerc, privind in sectiune vezi o dreapta. dreapta in sectiune e un punct. imaginati-va care ar fi a 4a dimensiune, care privita in sectiune iese o sfera. de aia zic ca a 4a dimensiune e relativa si se considera a fi timpul.
  o zi buna, desi ploua in draci 🙁

 9. David, 4D e la Brasov si e la fel cam cu ce am vazut aici. Cineva a spus ca 6D ar fi fost frumos sa fie cu interactiunea umana. In functie de ceea ce faci tu …urmaresti filmul mai departe.

 10. Itachi

  6D inseamna 3D plus miscare (fotoliul se zdruncina), senzatii olfactive (pe care nu le-am perceput sau nu le-am putut coordona cu imaginea), vant sau ploaie. Pe unii probabil ca ii va enerva vantul care suiera cand nu te astepti pe la urechea dreapta.
  Va doresc o zi buna. 🙂

 11. Pingback : uberVU - social comments

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Misiune completă – Cosmote preia Zapp

Pe 17 martie se lansa un zvon cum că Zapp va fi preluat de Cosmote. Acum s-a confirmat tranzacţia. Cosmote...

Închide