14
Iul
2011

Explore 3D de la Samsung

Samsung a organizat o seară 3D, cu televizoare de ultimă generaţie, un film şi mult popcorn. Am fost prezent prin Dan Pandrea, care a şi relatat pentru voi câteva impresii de la eveniment. Mai jos aveţi un guest post scris chiar de el.

Samsung aduce în România cele mai noi televizoare 3D cu tehnologia Smart Hub, ce te întâmpină cu o suită de aplicații și un browser web. Cele 4 televizoare prezentate beneficiază de diagonale generoase și o calitate superioară a imaginii. Împreună cu ochelarii 3D, imaginea furnizată m-a făcut la un moment dat să mă feresc de stropi de apă sau alte elemente ce se apropiau amenințător.

foto: nwradu.ro

Televizoarele 3D n-au apărut de mult, iar doritorii au criticat lipsa de conținut 3D. În prezent, Samsung a lansat aplicaţia „Explore 3D”, care este deja disponibilă în Europa și oferă acces la zeci de videoclipuri și filme 3D gratuite – toate în streaming HD – inclusiv trailere, videoclipuri muzicale și documentare întregi. Printre highlight-urile din momentul lansării se numără 10 filme de la cinematografele IMAX, care erau până acum disponibile pentru uz casnic doar via BluRay. Samsung are în plan adăugarea constantă de content adițional până la finalul anului, pentru a satisface cererea crescută de conținut 3D atractiv din partea utilizatorilor de Smart TV.

Având în vedere că televizoarele nu dispun de o unitate de stocare, modalitatea de vizionare se realizează prin streaming, iar viteza necesară pentru un film fără întreruperi este de 4 MB/s. Pentru cei cu chef de vorbă, Samsung pune la dispoziție şi un webcam ce se poate folosi împreună cu Skype sau alte programe compatibile, iar pentru cei ce doresc testarea mai multor aplicații există Samsung Apps.

Cota de piață a Samsung în 2010 a fost de peste 60% pe piața europeană a televizoarelor 3D. Samsung a fost prima companie care a lansat o aplicație de tip magazin bazată pe HDTV: Samsung Apps.

Gazdele evenimentului, Ana Maria Păsculescu (Product Manager LED/Plasma TV) și George Catrina (Local Media Content Manager) au stat la dispoziția invitaților și au răspuns tuturor întrebărilor.
Pentru toți iubitorii de telecomandă, vă anunț că banalul plastic înțesat cu butoane va fi schimbat de smartphone-ul pe care acum îl țineți în mână. Cei de la Samsung au demonstrat cum televizoarele lor pot fi controlate cu Samsung Galaxy S II, dar eu nu mi-am putut stăpâni curiozitatea și am accesat App Store-ul să văd dacă există o astfel de telecomandă pentru dispozitivele iOS. În câteva minute am reușit să descarc aplicația, să o instalez, să mă conectez la unul dintre televizoare și să îl controlez. Din punctul meu de vedere acesta este un mare plus!

Samsung – cinema pe canapea
Seara nu putea fi încheiată decât cu un film 3D și mult popcorn. Alegerea organizatorilor a fost Tron, un film ce abundă de grafică 3D și culori vii. Experiența în fața noului televizor Samsung a fost relaxantă şi fără probleme.

You may also like

Bucureştiul văzut de sus
Samsung AIO PC Seria 7 – un all-in-one PC demn de secolul XXI
Samsung GALAXY S III în magazinele din România
David Beckham şi Samsung Galaxy Note – video publicitar
Citește articolul precedent:
Michael Jackson – Bucureşti 1992 – cine a fost la concert?

De când am venit în Bucureşti, am avut şansa, norocul şi ocazia să merg la foarte multe concerte - mai...

Închide