23
Aug
2008

Facultati de stat vs. Facultati particulare

E vara, liceenii au dat bacul sau dau bacul si 90% se gandesc, ei asa, sa dea mai departe la o facultate. Aci vine partea frumoasa. Ce facultate alegem? Facultati de stat sau. Facultati particulare? Trecem peste faptul ca multi habar nu au ce vor sa faca in viata asta si la ce facultate sa dea. Multi doresc sa se imbogateasca, daca se poate, stand acasa pe langa mami si tati. Multi dau la facultate pentru a nu sta acasa, dar nici sa invete. Vor doar sa cheltuiasca banii parintilor si sa fie cu numele „studenti”. Deci trecem peste asta si revenim la problema pus si in titlu: „Facultati de stat vs. Facultati particulare„. Eu am facut o facultate particulara in Bucuresti. Initial am dat si am intrat la o facultate de stat din Galati, dar visul meu era sa ajung in capitala. Vad Bucurestiul ca o rampa de lansare pentru multi, oferind foarte multe posibilitati de afirmare. In momentul de fata mai toate facultatile sunt cu plata. Fie ca este de stat sau particulara, invatamantul universitar se plateste. Eu am avut norocul, sau sansa sa fac o facultate particulara buna. Am avut profesori ce predau si la stat, dar la noi predau mai bine. Nu puteai trece prin facultate ca gasca prin apa. Acest lucru mi-a dat incredere ca este o facultate buna. Un alt avantaj la facultatea unde am facut eu, au fost dotarile de ultima generatie. laboratele de informatica erau actualizate o data sau de 2 ori pe an. Baza materiale pentru un intamant bun era asigurat. Insa parerile sunt impartite. Multi prefera sa plateasca taxele enorme la facultati de stat in ciuda faptului ca la cele particulare taxele sunt mai mici. E greu sa te pronunti ce facultate e buna si ce facultate nu e buna. Voi ati facut facultati de stat sau facultati particulare?

You may also like

Poze Zilele Bucureştiului 2012
„La Plajă” din 14 august în Divertiland Multi Entertainment Park
Noaptea Alba a Celor Mai Cool Localuri – Bucharest KoolHunt 2012
Bucureştiul văzut de sus

11 Responses

  1. Perfect deacord cu tine, dar uite la mine a fost altceva. Intrasem la stat la Galati si in ultima fractiune de secunda eu m-am mutat la Bucuresti la particular. Ideea e ca oricum am facut carte mai multa la ca stat. eu cred ca tine si de elev. Daca esti bun inveti oriunde

  2. la stat nu ai ce invata mai degraba inveti tu pe „profesori” 🙂 , si eu tot pe invatamantul privat merg acolo stii ca ai profesori atestati , pe cand la „stat” ai numai „profesori” care habar nu au pe ce lume traiesc

  3. Sunt la facultate privata, si prefer sa dau 1500 RON la inceput de an si inca vreo 5 pentru carti/restante, decat sa ma baraie profesorii de la stat ca vor si ei bani de-o zugraveala.

  4. X-uletz

    Buna…eu anul viitor voi intra la facultate ( sper :P) si….aceeasi intrebare aveam. De stat sau particulara…? As putea sa stiu ce facultate ai absolvit tu, Sorin??

  5. catalin

    si la ce facultate ai fost,ca as fi si eu interesat,daca poti sa-mi trimiti si mie pe adresa mea de mail(catalin_antohi@yahoo.com)

  6. Super tare..facultatea particulara.. Din cauza asta a fost scandal cu Spiru Haret nu? Ca e atat de bine si inveti de nu mai poti. Cei de la facultatile private n’ar rezista nici macar un curs intr’o facultate de stat.. De acord ca in Romania invatamantul e infect dar totusi.. sa dau bani la profesori si spuf e gata facultatea.. ma rog.. fiecare dupa cum poate. Si app de facultatile din Galati, stiu exact cum e acolo… un pic mai bine ca la Braila..

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Validarea XHTML

In seara asta mi-am facut un test de validare XHTML. Surpriza sau nu, s-au gasit 102 erori XHTML. Intr-o discutie...

Închide