26
Apr
2011

Finala „Românii au talent” – Adrian Ţuţu şi 120 000 EUR

Aseară am fost pe platourile de filmare la „Romanii au talent„. Bucurie maxima! Îmi doream foarte mult să văd acest spectacol live şi visul mi s-a îndeplinit. Vă spun sincer – televizorul deformează realitatea:D şi sunt multe faze care nu se văd pe post, dar fac deliciul publicului prezent. Am văzut cât este de greu să coordonezi platoul de filmare, publicul, copii şi cu câtă muncă se atinge perfecţiunea. Felicitări celor care au pus umărul la această emisiune de succes. Dar să trecem peste entuziasmul meu şi să vă povestesc cam cum am văzut eu lucrurile legate de concurenţi.

Care este definiţia talentului?. Eu am găsit una pe dicţionare.edu.ro:

TALÉNT, talente, s. n. Aptitudine, înclinare înnăscută într-un anumit domeniu; capacitate deosebită, înnăscută sau dobândită, într-o ramură de activitate, care favorizează o activitate creatoare. ◊ Loc. adj. De talent = talentat. ♦ Persoană înzestrată cu aptitudini remarcabile. – Din fr. talent, lat. talentum.

Mi-a plăcut show-ul de aseară. Însă pe scenă n-am văzut 12 talente. Am să elimin primele 3 „talente” care nu mi-au plăcut şi pe care nu le consider chiar talente.

Încep cu marele gâştigător şi-mi asum ceea ce voi spune, dar Adrian Ţuţu nu merita premiul cel mare. Cum nu ar fi meritat să câştige nici celelalte talente cântătoare. 90% dintre romanii prezenţi la preselecţiile „Românii au talent” au cântat. Aşa cum spune un vechi proverb: „Românul se pricepe cel mai bine la cântat şi la furat!”. Nu generalizez, dar avem dovezi.

Simt că „Românii au talent” s-a transformat într-un caz social. Tânărul a cântat bine, dar nu e un talent care să câştige. Românii au votat la sentiment, la emoţie şi nu cel mai bun talent. Adrian Ţuţu a livrat ceea ce sensibilizează sufletul de român. A cântat despre: România, suferinţă, durere, patriotism, ghetouri, mamă şi tată. Dar şi rating-ul se face cu ceva sacrificii. Mai jos aveţi momentul artistic.

Nu am înţeles ce căuta Medea pe scenă. A dansa la bară nu e un talent. Aţi mers prin cluburi? Aţi văzut câte talente îsi ondulează trupurile la bară? Oare s-au născut cu această calitate? Plus că domnişoara nu arată chiar bine, iar numărul de aseară nu a impresionat deloc.

Nu e un talent să-ţi învârţi nevasta de 600 de ori. Apreciez performanţa familiei Luca, dar nu e un talent. Cu puţin antrenament, cred că putem să ne învârtim şi noi.

Să continui cu critica? Mai bine mă opresc. În opinia mea, adevăratul talent a fost Cosmin. Tânărul s-a născut cu acest „dar” de a ţine un concert fără instrumente.

Iar cel mai impresionant număr artistic a fost ţinut de Ballance. Nu este talent, dar este cu adevărat un spectacol. Imaginile de mai jos vorbesc singure.

Finala „Românii au talent” a fost impresionantă, mi-a plăcut. Emoţiile sunt mari chiar şi pentru public.

Concluzia: Talentul este darul cu care te naşti şi nu performanţa pe care o dobândeşti în urma antrenamentelor, meditaţiilor, orelor de muncă etc.

Din toamnă va începe sezonul 2. Sper să vedem talente adevărate.

You may also like

Cristian Gog – mentalist – Românii au Talent
Giuliano Stroe – Românii au talent (video)
Talentul sau nu a interesat pe nimeni
Finala „Românii au talent” în imagini

3 Responses

 1. Sorine vreau doar sa iti spun ca te inseli la faza cu Medea. Nici nu are de ce sa arate bine, iar in tarile cu mai mult creier dansul la bara este unul din cele mai grele sporturi. A nu se confunda cu ieftineala pe care o vedem in cluburi. Acolo sunt doar niste bunaciuni care se freaca de bara.

  Uite un exemplu ca sa vezi despre ce vorbesc: http://www.youtube.com/watch?v=8_NJiwIVu6k

  Sigur, Medea mai are mult de tras ca sa ajunga la nivelul celor din clip. Dar fata incearca. Parerea mea despre finalisti o gasesti pe blog daca esti curios 🙂

 2. Sorin,

  Talentul este de doua feluri. Innascut si dobandit. Care e treaba cu cel dobandit? Psihologic, fiecare dintre noi se naste cu anumite aptitudini. In momentul in care incepi sa iti exersezi o aptitudine si o slefuiesti, iar rezultatul este incantator, atunci poti spune ca ai talent sa „X”. In concluzie, „performanţa pe care o dobândeşti în urma antrenamentelor, meditaţiilor, orelor de muncă etc.” ar putea defini, in mare, talentul dobandit. Si spun „in mare” pentru ca performanta este undeva mai sus de talent. Eu asa am citit si invatat de mi-au sarit capacele din manualele de psihologie. 😀

  Insa, de acord cu tine: Sotii Luca, Adrian Tutu nu au un talent anume.

  Problema cu acest concept este ca, la fel ca multe altele, devine asimilat de cultura de masa, iar lucrurile se complica ingrijorator cand se ajunge aici.

  Numa` zic…

 3. Vali, stiu ca nu e usor, dar mai stiu ca nu e chiar un talent. Trebuie sa muncesti mult ca sa faci performanta:). Oricum, „Romanii au talent” a genertat multe discutii pro si contra. E si normal. Gusturile nu se discuta si fiecare vede talentul cum doreste:). Am citit si parerile tale. In multe cazuri suntem pe aceeasi lungime de unda:). Eu tot pe Cosmin l-am vazut castigator…E un talent ce face el, mai ales la varsta lui!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Manager on Duty la Green Dental

Astăzi am mai făcut o vizită la Green Dental. Ne apropiem de final cu tratamentele de canal şi trecem la...

Închide