Freelancer vs. Angajat

Ieri la socialgeek.w2.ro s-a adus în discuţie un subiect destul de interesant „Freelancer vs. Angajat„. Fiecare are avantaje şi dezavantaje. Îmi pare rău că-n acest moment nu pot să dezvolt subiectul pentru că va trebui să plec la Bookfest, dar vă las pe voi să vă spuneţi părerile şi mai târziu revin cu ceva completări:)..

Voi ce preferaţi să fiţi, Freelancer sau Angajat?

6 păreri la “Freelancer vs. Angajat

 1. Dorin Victor Vasile

  Pentru mine varianta ‘castigatoare’ este categoric cea de freelancer. Dealtfel dupa mai multe experimente in pozitia de angajat am ajuns in final sa am o profesie liberala.

  Cred ca pozitia de angajat chiar daca ofera un (fals) sentiment de siguranta este o pozitie fragila si nesigura. Cea de freelancer iti pastreaza instinctele treze si pe termen lung e mult mai sigura. Ca freelancer nu te va concedia nimeni niciodata, chiar si in vremuri de criza 🙂

 2. Cristi

  Ca Freelancer ai dezavantajul ca nu ai sef :))
  Daca stii cum sa iti organizezi timpu, categoric freelancer e varianta cea mai buna.

 3. phidas

  Un freelancer are, de multe ori un salariu mult mai mare decat un angajat, iar angajatul are avantajul ca are un venit lunar cat de cat sigur.

 4. carmencorina

  Cred că aş prefera să fiu „angajat” până când aş dobândi experienţă şi apoi aş prelua controlul ca freelancer. Eu sunt genul care înghit cam greu anumite lucruri şi nu prea sunt dispusă să fac compromisuri, deci depinde ce fel de job ar fi. Am terminat psihologia şi aş putea să lucrez atât singură într-un cabinet propriu cât şi în clinică, dar aş fi mai prost plătită. Plus că să îţi faci cabinet singur e mai greu dpdv financiar, şi până să ajungi acolo tot printr-un mediu „salarial” trebuie să treci. Dar nu întotdeauna şi profesezi în domeniul în care te-ai specializat, din nefericire aş putea spune.

 5. samuan

  am convingerea ca da mult mai bine si e logic si cursiv ca mai intai sa fi freelancer de unde daca pe cont propiu te descurci bine sau stai pe picioarele tale poti ajunge un angajat si nu orice angajat si mai degraba unul respectat . Sa te angajezi doar pentru ca esti in nevoie materiala este cumva deloc placut pentru ca o sa intalnesti tot felul de oameni hilari si metalitatile lor hilare de asemenea. Mai intai sa fii organizat si cu reale aptitudini in ceea ce faci tu de unul sigur si dupa aceea sa te gandesti la colaborare sau munca in echipa ca stil de a munci.

 6. cosmin

  Freelancer. Am fost angajat. Te faci PFA si daca ai contracte ramai freelancer. Tragi 1-2-3 luni tare, apoi poti sta 2-3-4 luni degeaba daca Doamne Fereste nu mai ai proiecte (desi e putin probabil). Daca stii sa faci ceva si ai spirit antreprenorial te vei descurca in ambele situatii. Dar satisfactia de a munci pt tine isi spune cuvantul. Daca nu stii sa faci nimic si traiesti de pe o zi pe alta (la modul figurat)- ramai angajat-adica sa te conduca altul, tu doar sa executi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *