2
Oct
2009

Gamer (2009) – Jocul Supravieţuirii

Miercuri seara am fost cu gaşca nebună la film. Olix a lansat ideea, reuşind să strângă peste 25 de persoane şi tot el s-a ocupat de rezervare, organizare, cumpărat bilete. Filmul vizat a fost Gamer, o combinaţie între thriller, S.F. şi acţiune, o productie a anului 2009 şi lansat în cinematografe în luna septembrie.

Ideea filmului e cât se poate de bună, dar filmul a ieşit o porcarie. Acţiunea din Gamer este plasată într-un viitor iî care termenul de divertisment capătă cu totul alte sensuri. Tehnologia este la un nivel foarte sus, omenirea este disperată după jocurile pe calculator şi cineva doreşte să controleze masele. Se ajunge la nivelul în care jocurile se desfăşoară în viaţa reală cu oameni reali şi totul este natural.

Un tip, pe numele său de film Ken Castle, reuşeşte să facă un program prin care oamenii puteau să controleze alţi oameni. La început a existat o lume de divertisment în care oamenii plăteau să conducă, alţii erau plătiţi să fie conduşi şi toata lumea era fericită. Şi totuşi Castle a mers mai departe şi a produs un joc periculos, pe numele sşu „Ucigaşii”, cu deţinuţi cărora le oferea o şansă la libertate dacă supravieţuiau unui joc real pe viaţă şi pe moarte. Fiecare deţinut era controlat de indivizi liberi. Kable este eroul acestui film, cel care joacă rolul unui deţinut şi reuşeşte să evadeze, într-un final, din sistemul real şi totuşi virtual. Detalii o să aflaţi dacă mergeţi la film:).

Filmul m-a relaxat şi m-a făcut să văd dincolo de ideea scenariului şi a peliculei în sine. Mi-a întărit ideea că orice soft, program, calculator are şi va avea bug-uri, va fi atacat cibernetic şi mereu vor exista genii care vor distruge alte genii. Orice lucru făcut de om, poate fi distrus tot de om şi nu există sistemul perfect, mereu existând brese în sistemul de securitate.

Nota mea pentru acest film este 6 şi vă sfătuiesc să mergeţi la el în condiţii de plictiseală maximă, adică dacă nu aveţi altceva mai bun de făcut.

P.S. După ce am văzut acest film, am început să mă gândesc serios la condiţia fizică şi la un regim alimentar cât mai sănătos.
P.S. 2 – Treaba cu manipularea şi controlul maselor se întâmplă şi în prezent, cu sau fără voia noastră.

You may also like

Fotbal la metrou
Cum se joaca Foosball
Sa calcam acceleratia…
Suc la dozator…

3 Responses

  1. Ai dreptate, idea a fost oarecum buna insa furata din alt film :D..
    Din trailer pare superb, insa m-am uitat la el doar pentru ca joaca Matthew C. Hall.

  2. Mie mi-a placut filmul, nu mi se pare o porcărie. Faptul ca acel Kable reuseste sa evadeze, şi nu pentru ca cel ce-l controla era foarte bun, ci datorita propriilor actiuni mi se pare destul de interesanta. Plus ca pentru mine a fost ca un sistem de alarma care avertizeaza ce e posibil sa se intample…oamenii deja sunt controlati, asa ca nu mai e atat de mult pana acolo…just my point of view…

  3. Pingback : District 9 | Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
A cumpărat, cu 200 000 lei vechi, 900 EUR

Adică cu 2 bancnote de 100.000 lei vechi...echivalentul la 10 lei actuali. O duduie din Drobeta-Turnu Severin a cumpărat valută,...

Închide