27
Aug
2008

Gelozia la romani

Daca Olix a avut o tema de pe blogul meu, azi abordez si eu o tema din temele lui. S-a discutat, la KissFM, de „Gelozie”. Conform Dictionarului, definitia este urmatoarea: „GELOZÍE, gelozii, s.f. 1. Sentiment chinuitor şi obsedant pe care îl provoacă în sufletul cuiva bănuiala sau certitudinea că fiinţa iubită îi este necredincioasă.„. Acum o sa vb putin din experienta personala. Nu sunt o persoana geloasa. Cel putin asa consider eu. Nu sunt gelos pana cand nu mi se da motive, motive plauzibile nu doar aparente. In general imi place sa fiu normal si libertin. Cine ma place si vrea sa fie langa mine cu atat mai bine, cine vrea sa plece e liber s-o faca. Eu consider ca o persoana geloasa poate pierde foarte multe in viata. Poate pierde iubirea pe care si-o doreste, poate pierde prieteni, chiar si pe cei apropiati. Consider ca totusi e bine sa fie si un gram de gelozie, ca daca n-ar fi gelozie inseamna ca nu ti-ar pasa de acea persoana. Ca o concluzie gelozia trebuie sa fie in limitele normalului si doar pe motive intemeiate. Voi ce parere aveti despre gelozie?

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

8 Responses

 1. Cristina

  gelozia…hmm…e cu dus si intors
  daca esti prea geloasa esti obsedata de cineva iar daca nu esti inseamna k nu`ti pasa dar daca esti numai un pic inseamna k nu tii indejuns la persoana respectiva;))…deci nu stiu:P

 2. Gelozia e normala atunci cand se pierde din incredere si exista semne ca persoana de langa se gandeste si la altceva. E un sentiment normal pe care daca sti sa-l ti in frau poate ajuta o relatie. Daca ai depasit limita ai pierdut.

  Gelozia care duce la crime si batai deja e boala psihica.

  Gelozia e ca mancarea, bautura, statul la calculator, ca mersul cu bicicleta ca orice alta sentiment/activitate – daca e cum masura e ok. Ce e prea mult strica!

 3. Pingback : Gelozii

 4. sunt de acord cu parerea Cristinei si inclusiv cu tine ;). Nici Vaduva nu spune rau. Da, e ok sa fie puna gelozie, ca daca nu e gelozie atunci e indiferenta si e rau. Dar totusi .. daca exista incredere .. de ce sa mai fie gelozie ?

  Ma bat cap in cap or what ? :))

 5. Olix nu putem spune ca la incredere 100% nu exista si gelozie. Acel gram de gelozie se gaseste in fiecare. Doar ca la unii se manifesta prea brutal si in cantitati prea mari

 6. Sunt de acord cu ce spui tu, nici eu nu sunt geloasa dar consider ca un gram de gelozie e necesar sa fie daca ti se dau motive, si atunci din nou, nu e ok, ca ti se dau motive, si daca e asa, inseamna ca esti in pericol partenerul sa nu fie ok, ceea ce e trist… Nu crezi?
  Poti sa mergi pe blogul nostru (suntem trei) sa ne citesti povestile care se aseamana cat de cat cu postul asta 🙂

 7. diana

  Gelozia e buna dar in limite rezonabile. Gelozia duce la distrugerea relatiei. Am un prieten gelos care ma acuza ca eu am pe altcineva, el trebuie sa stie in fiecare zi ce fac, unde ma duc si ce program am. La inceput mi-a placut mult de el dar pe parcurs ce a inceput cu controlul, gelozia si posesia am inceput sa nu il suport, simt ca ma sufoca. Am sa renunt la el pentru ca nu ma face fericita si imi vreau viata inapoi.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Cocalar sau Smecher?

Cine este cocalarul? Tot vorbim de cocalari si tot radem de anumite persoane pe care le consideram cocalari. Mare mi-a...

Închide