5
Noi
2009

Google Maps Mapping Party

Pe 2 noiembrie scriam un articol despre faptul că România este tot mai vizibilă pe harta google. Acest lucru a fost și este posibil datorită unor oameni care s-au apucat să facă muncă voluntară în folosul comunității. Printre aceștia se află și Mihai Voiculescu cu 5735 de editări. Datorită performanțelor sale, Mihai (cartograful  pe google map maker) a ajuns să fie intervievat de un reprezentant Google și chiar să apară într-un articol pe blogul oficial google-latlong.blogspot.com.

Și pentru că munca trebuie răsplătită într-un fel, Google s-a gândit să organizeze un party la București pe data de 14 noiembrie. Probabil că se va numi Google Maps Mapping Party și vor fi invitați toți cei care au contribuit serios și considerabil la editările hărților din România. Totul se va desfășura sub atenta supraveghere a unui reprezentant de la Google.

Mai multe detalii vor fi date de Mihai într-un scurt interviu, pe care îl voi posta zilele următoare.

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Project Glass: One day…
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda

8 Responses

 1. Pingback : Tweets that mention Google Maps Mapping Party | Blogu` Lu` Sorin -- Topsy.com

 2. Eddy Petrișor

  Interesant cum a copiat Google idea de Mapping party de la OpenStreetMap, un proiect care are o hartă cu muuult mai completă decât Google Maps și cu muuuult mai multe beneficii (având în vedere că OpenStreetMap oferă acces la datale propriu-zise) și care permite folosirea în orice scop cu restricția de a preciza oricigea datelor și de a oferi datale modificate în termenii licenței Creative Commons Share Alike Attributions (CC-BY-SA).

  Pe baza datelor OSM, în afară de harțile obișnuite, au apărut hărți care nu pot apărea cu ce oferă Google: hărți pentru orbi, hărți pentru pârtiile de ski, hărți pentru persoane cu handicap locomotor, hărți pentru si motoare de navigație care, spre deosebire de Google Maps, permit calcularea unor rute extrem de lungi (ex.: Portugalia -> Vladivostok, Panama City -> Alaska, Siclia -> nordul Norvegiei).

  Tot din pricina accesului la date nerestricționat si legal, este posibilă generarea (chair zilnică) a hărților actualizate pentru unele dispozitive de navigație comerciale la care, în mod normal, hărțile de la producător sunt actualizabile la fiecare jumătate de an si pot fi chiar incorecte.

  Ce e esențial la OSM si lipsește la Google este: posibilitatea legală de a folosi datele în orice scop, de a le modifca în orice scop, de a face orice produs comercial bazat pe aceste date, toate acestea fără a fi nevoit să ceri voie cuiva și totul în mod 100% legal.

 3. Eddy Petrișor

  și încă ceva: „Și pentru că munca trebuie răsplătită într-un fel, Google s-a gândit să organizeze un party la București pe data de 14 noiembrie.”

  Adică Google vă răsplătește pentru ce ați făcut pentru ei printr-un eveniment în care marii câștigați sunt tot ei și voi câștigați si mai multă muncă. Frumoasă recompensă!

 4. Eddy sa folosesti tu hartile tale pe GPS…sa vedem daca reusesti..Eu zic ca nu…pentru ca merg pe hartile de la Google, cele mai multe dintre ele…Eu ma pot mandri ca am desenat anumite lucruri si am o recunostinta de la google….Restu puteti sa stati degeaba si sa va intrebati…”De ce nu merge nimic in Romania” si apoi sa va uitati la voi…O sa gasiti raspunsul.

 5. Sorin, uite un exemplu de utilizare concreta a hartilor OpenStreetMap: mapguy.wordpress.com/2009/11/07/utilizarea-har%C8%9Bii-osm-pe-dispozitive-gps/

  Acum eu as fi curios sa vedem cum merge un telefon cu Google Maps pe undeva pe la tara unde nu ai 3G, si nici macar GPRS.

 6. Eddy Petrișor

  sorin,

  Hărțile de la OSM funcționează pe Garmin, chiar am arătat două Garmin-uri la o emisiune despre OpenStreetmap; emisiunea va fi difuzată la TVR2 la „Zona IT” de la ora 17:00 într-o joi, probabil în prima sau a doua joi din decembrie. Îți recomand să te uiți la emisiune, poate ai să îți dai seama de ce OSM este superior lui Google Maps.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Să-mi facă curat prin casă

Japonezii sunt fantastici. Nu se mai opresc din cercetat și invenții. Mi-ar trebui invenția de mai jos. Este bună la...

Închide