31
Oct
2009

Google OneBox – serviciu online de cautat muzică

Google a lansat în Statele Unite un serviciu online de căutat muzică. Se numeşte OneBox şi este bazat pe parteneriatele cu site-urile de muzică Lala şi iLike, deţinute de MySpace. Google OneBox permite utilizatorilor să caute artişti, titluri de muzică sau să folosească o cautare avansată a melodiilor prin căutarea unor porţiuni din versuri.

Prin acest serviciu, Google urmăreşte reducerea pirateriei şi încearcă sa ofere o alternativă iubitorilor de muzică. Cuvintele „muzică” şi „versuri” sunt printre primile 10 în top căutări, conform Google.

Google caută parteneri şi în alte ţări pentru a extinde serviciul la nivel internaţional.

Mi se pare o idee şi un serviciu foarte bun şi util. Milioane de internauţi caută muzică zilnic şi sunt convins că vor ajunge să plătească pentru ea. Dacă urmăriţi filmuleţul de mai sus, o să vedeţi cât de simplu se ajunge la piesa dorită şi costul acesteia nu este foarte mare…Eu aştept introducerea acestui serviciu şi în România.

În ultimul an am fost pe la diferite concerte şi am observat câtă muncă este depusă pentru ca un concert să fie perfect, însă vă daţi seama şi câtă muncă este depusă la compunerea unei melodii. Eu am zis „STOP” pirateriei. Ascult radiouri online şi cumpăr albume. Formaţiile preferate merită puţin respect din partea mea.

You may also like

Project Glass: One day…
Nokia E7 – noul communicator
In cat timp ti se incarca?
Google din 884 de imagini 4×6

1 Response

  1. Slabut deocamdata, am cautat vre0 10 artisti internationali si numa pentru vreo 2 mi-a gasit, in rest ma trimite catre youtube – care-i tot al Google-ului, asadar devine tot mai clar ca google-ul incepe sa detina monopolul in online.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Pufuleţii Gusto la Optimism 2009

Şi Optimism 2009 - ediţia de toamnă a avut pufuleţi Gusto. Mai nou au apărut şi cei cu ciocolată. Vă...

Închide