2
Oct
2009

Google Wave – platformă de comunicare online

Cu ocazia Conferinţei Anuale a Dezvoltatorilor, eveniment Google de tradiţie desfăşurat în luna mai, a fost prezentat noul proiect, pe numele său Google Wave. Acesta promite multe şi oferă aplicaţii „fără număr”. Mulţi consideră ca este o reinventare a emailului şi instant messaging.

Google Wave permite grupurilor de utilizatori partajarea de imagini, clipuri video în timp real, pe lângă conversaţiile instant între utilizatorii din toată lumea. Chiar dacă nu ştiţi engleza sau franceza, prin Google Wave puteţi discuta cu orice om de pe planetă pentru că are implementat şi un serviciu de traducere şi corectare a textelor.

Google Wave Developer Preview at Google I/O 2009

Google Wave ofera utilizatorilor şansa de a lucra împreună la diferite proiecte cu texte, imagine şi filmuleţe, totul în timp real şi simultan. Este un serviciu foarte util pentru cei ce utilizează diferite programe, aplicaţii şi documente din online.

Wave este compatibil cu majoritatea browserelor. Pentru Interner Explorer însă e nevoie de un plugin (Chrome Frame), dar Microsoft nu recomandă instalarea acestui plugin, din motive de securitate. Doar e concurenţa!

Ca o concluzie: Google Wave este serviciul web de comunicare integrată prin e-mail, mesagerie instant şi reţele sociale. Cu alte cuvinte, Google va lega toate serviciile sale într-o singură aplicaţie. Pentru mai multe detalii, vă invit să urmăriţi filmuleţul de mai sus, dar vă avertizez că e lung şi merită toată atenţia. Eu am punctat doar câteva elemente pe scurt.

Serviciul este disponibil, în versiune beta, pentru 100.000 de utilizatori începând cu 30 septembrie, pentru primele teste publice. Fiecare utilizator poate invita alte 5 persoane. Din 2010, Google intenţionează să facă serviciul public pentru toţi doritorii.

You may also like

Project Glass: One day…
Aplicaţii înscrise la competiţia Smart IT
Nokia E7 – noul communicator
Daca n-ai facebook – NU EXISTI

1 Response

  1. Pingback : Welcome to Google Wave | Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Poliţia în acţiune la FC Timişoara şi Dinamo Zagreb

Şi cum le cad pistoalele. Lupte de stradă la Timişoara între suporterii echipelor FC Timişoara şi Dinamo Zagreb, înaintea partidei...

Închide