24
Ian
2010

Hait(d)i, bre!

Se spune ca Apocalipsa vine din Haiti, tara unde a avut loc un mare cutremur. Mii de morti, zeci de mii de raniti, pagube de milioane de EUR. Stirile despre tragedie au invadat toate canalele de comunicare, atat pe offline cat si pe online. Au trecut 10 zile de la marele cutremur si Planeta este inca cutremurata. Fenomenul a durat 1 minut, efectele si replicele vor dura ani de zile. Este dureros sa vezi oameni mutilati, copii aflati in suferinta, ti se rupe sufletul cand vezi mormanul de moloz, cand auzi ca operatiile sunt facute pe viu, fara anestezie.

Toate organizatiile mondiale s-au grabit sa ajute cu milioane de euro, alimente, medicamente, armata si medici. Fiecare tara, de pe planeta asta, a donat ceva pentru Haiti. Si Romania a donat, a donat 50 000 EUR, suma luata din maruntisiul de cafea a lui Basescu. Hait(d)i, bre! Rusine domnilor! Pana si Republica Moldova a donat 100 000 EUR.

Si cum suma asta ne-a facut de rusine, Realitatea si Unicef au organizat un teledon cu numele „Haiti-copiii haosului. Bun, dar pentru „Romania – copiii haosului” nu donam nimic? In fiecare an Romania este lovita de inundatii, geruri naprasnice, canicula, in urma acestor calamitati inregistrandu-se victime si pagube de milioane. Cate ajutoare am primit din afara? A venit UE sa doneze niste mii de euro sau materiale de constructie? De Haiti nu mai zic, ei nu stiu cine este Romania.

In decembrie, cand m-am implicat in campania „SMILE 2009 – există Moş Crăciun„, mi-am luat flit de la multe firme pe motiv de criza economica, iar acum aud cum se lauda cu donatii anemice. Cata ipocrizie si penibilitate. Nu avem bani sa donam pentru copiii din Romania, dar donam pentru Haiti.

Nu, nu am sa donez pentru ei, ci pentru Romania. Mai bine sprijin un talent ca Emanuel sau un copil ca Andreea.

P.S. Stiu ca pe blog a inceput sa bata vantul si sa se aseze praful. Promit ca voi posta minim 1 post pe zi! Legat de diacritice, sa-mi fac calculatorul si le pun…De pe laptop se pun aiurea.

You may also like

Au trecut 30 de secunde – a mai murit un copil
Lavinia vrea să cânte la chitară
Iepuraşul nu uită pe nimeni – Paşte 2011
Copii din Africa au nevoie de noi

6 Responses

  1. Sorin, ai si tu dreptate, dar numai pe jumate…parerea mea…E drept ca unii stimabili se intrec in donatii ,,anemice” cum spui tu pentru Haiti pe cand pentru ai nostri e mereu criza.Pai si normal, ca donatiile pentru Romania nu le aduc atata ,,bagare in seama”.Asta e partea unde ai dreptate.Pe partea cealalta, nu cred ca unii merita mai mult decat altii sau ai nostri mai mult decat cei din Haiti.Ca nu stiu ei nimic de Romania si de situatia de la noi…aici e vina noastra ca nu stim sa ne ,,prezentam” cum au facut-o ei.Si totusi eu cred ca merita si ai nostri si ai lor in egala masura, la urma urmei santem toti oameni.Sa speram ca unii stimabili vor dona…cel putin anemic si pentru ai nostri.

  2. Nu sunt deacord cu tine – cred ca Haiti are mai multa nevoie de ajutor, ai vazut dezastrul ce e acolo … nu e o nimica toata. Da, ideal ar fi sa ajutam orice familie ramane faca casa, sa-i ajutam pe cei din jurul nostru si sa-i ajutam si pe cei care nu ne-au ajutat. E penibila suma donata de romania, tocmai pe asta se bazeaza omenirea – ajutor. Ma socheaza abordarea gen „De ce sa ajutam, pe noi ne-a ajutat cineva?” a multor bloggeri. Jenant. Eu imi doresc sa ajut cat mai mult, si chiar nu doresc nici dusmanilor mei sa ajunga sa aibe nevoie de ajutor.

  3. Cristi, eu nu sunt impotriva actiunilor de ajuto. Insa ma apuca dracii cand vad firmele care se lauda cu suma donata in mass-media, dar cand a fost vorba sa se implice in campanii din ROmania, au dat flit pe motiv ca nu sunt bani. Adica suntem saraci pentru noi si bogati pentru altii, doar de dragul TV-ului si a reclamei?

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Colorează-ți Crăciunul! – ce am ratat…

În decembrie, mai exact pe 23, a avut loc extragerea câștigătorilor la concursul online "Colorează-ți Crăciunul". Marele premiu oferit de...

Închide