30
Ian
2010

Hosting, hosting, hosting

Cand m-am apucat de blogging, asta prin iarna lui 2007, prima creatie mi-am facut-o pe blogspot. Nu am platit domeniu, nu mi-a trebuit hosting, ce sa o mai lungim… pomana curata. Si am inceput sa scriu si sa ma joc cu adminul, sa-mi setez blogul, sa-mi creasca pretentiile si sa vreau tot mai mult. In momentul cand m-am lovit de limitele impuse de blogspot, deja era prea tarziu ca sa ma las de meserie. Asa se intampla cand nu ne multumim cu ce ni se da si mereu vrem tot mai mult.

Si uite asa pe 1 iunie 2008 am lansat sorin.rusi.ro. Am cumparat un domeniu si mi-am luat hosting. Am facut primele investitii serioase pentru blogul meu. Este mult mai bine sa ai domeniu, hosting, sa-ti instalezi wordpress si sa te bucuri de libertatea de miscare. Poti sa-ti controlezi creatia, sa setezi cum vrei tu blogul, sa ai propriul spatiu de stocare, sa faci tot ce vrei tu.

Si cu toate ca numarul blogurilor creste, in Romania nu am gasit firme de hosting care sa ofere ceva special pentru bloggeri, nimeni nu i-a incurajat sa-si etaleze creatiile pe un domeniu propriu, cu hosting si tot ce trebuie. A trebuit sa ajungem in 2010 ca sa vad o prima oferta pe Hostico.ro, un pachet de gazduire dedicat blogerilor incepatori sau cu un trafic mai micut.

Vorbim de pachetul blog cu limite destul de mari. Spatiu de 500MB si trafic de 50GB, la care se adauga si un domeniu gratuit la alegere din cateva extensii prestabilite, cum ar fi: .com , .net, .org , etc. Oferta pare a fi destul de atractiva, iar baietii de la suport tehnic chiar stiu ce fac. Apropo, tot ei iti instaleaza si platforma WordPress. In asemenea conditii poti sa-ti faci un blog destul de intersant si cu trafic destul de frumusel. Ca o comparatie, blogul meu consuma mai putin de 50GB si are o medie de 1100/zi.

Si acum sa va spun si pretul, 2.49EUR/luna, pomana curata.

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Webstock 2010 – un online tanar
Din online…

5 Responses

  1. Pingback : Hostico.ro» Blog Archive » Articol despre noi

  2. Pingback : Tweets that mention Hosting, hosting, hosting | Blogu` Lu` Sorin -- Topsy.com

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Primul review pe Laptop News

Ieri am reusit sa publicam primul review pe Laptop News. Va anuntam intr-un articol ca am spart gheata cu un...

Închide