2
Dec
2011

HTC Titan cu Windows Phone 7.5 Mango

Timp de câteva săptămâni, un HTC Titan cu Windows Phone 7,5 Mango a poposit pe mâinile mele. La început eram sceptic cu privire la acest smartphone, dar după câteva minute de utilizare totul s-a transformat în mintea mea. Are un ecran cu diagonala de 4.7 inch, este voluminos, mare şi este la graniţa dintre tabletă şi smartphone, dar am descoperit că poate fi foarte practic.

Când am luat HTC Sensation, mă gândeam că acesta are dimensiunile maxime acceptate pentru un telefon mobil, dar Titan mi-a demonstrat că se poate şi mai mare. Este adevărat că sunt momente când nu-l poţi stăpâni cu o mână. Un telefon este uşor de manevrat atunci când îl poţi ţine cu o mână şi degetul mare reuşeşte să acopere, în mişcare, tot ecranul. La HTC Titan, cel puţin în cazul meu, acest lucru este imposibil. Pe cât este de mare, pe atât este de uşor. Are doar 160 grame şi 9.9mm grosime.

Trecând peste dimensiuni, HTC Titan chiar arată bine. Are un design plăcut, elegant, simplu, colţuri rotunjite, foarte asemănător cu ceea ce ne-a obişnuit HTC în ultima vreme. Carcasa este din metal şi oferă acea impresie de produs bine făcut, compact, robust. Mi-a plăcut faptul că se poziţionează foarte bine în palmă şi nu alunecă.

Ecranul ocupă aproape toată faţa telefonului, doar are 4.7 inch. La baza lui sunt 3 butoane touch – Back, Home şi Search (deschide bing.com). În partea superioară se află camera frontală şi fanta pentru difuzor asemănătoare cu cea de la Sensation. M-aş fi aşteptat la o rezoluţie mai ok pentru ecranul SLCD, dar a trebuit să mă obişnuiesc cu 480 x 800 pixeli.

Pot spune că HTC Sensaţion are o rezoluţie mai bună – 540 x 960 pixeli şi aproximativ 226 ppi, comparativ cu HTC Titan care are doar 199 ppi, rezoluţia v-am comunicat-o mai sus. Dar, chiar şi aşa, mi-a plăcut calitatea la care afişează imaginea. Culorile sunt plăcute şi aprinse şi se bucură de unghiuri generoase de vizibilitate.

Mai multe despre partea hardware şi multimedia la THC Titan găsiţi într-un review foarte bine făcut de Ionuţ de la Chip.ro.

Aş vrea să punctez câteva lucruri interesante cu privire la sistemul de operare Windows Phone 7,5 Mango. Pe mine m-a cucerit. Între Android şi Mango, l-aş alege pe cel din urmă. Îmi plac iconiţele mari, modul în care se poate personaliza primul cadran, se mişcă foarte bine şi ai acces rapid la toate aplicaţiile. Şi experienţa touch este peste cea de la HTC Sensation (fac comparatie cu acest telefon pentru ca-l utilizez de aproximativ 3 luni).

Cu un cont de Windows Live, ai acces la toate serviciile oferite de acesta. Materialele multimedia şi documentele le poţi urca rapid pe SkyDrive, le poţi da share pe reţele sociale, sau doar la anumite persoane. În sistemul de operare am găsit aplicaţii pentru twitter şi facebook, dar şi Windows Phone Marketplace. Numărul aplicaţiilor pentru Windows Phone 7,5 este mai mic comparativ cu cel pentru Android, dar sunt suficient de multe pentru a vă face de cap după bunul plac. Sunt destul de multe aplicaţii free, dar şi foarte multe cu plată. Sunt convins că o să găsiţi aplicaţii pentru orice doriţi.

În concluzie, HTC Titan este un smartphone cu acte în regulă. Se mişcă foarte bine, are un design plăcut, iar Windows Phone Mango este cheia succesului. Poate fi folosit pentru business, dar şi pentru divertisment. Beneficiază de o cameră foto foarte bună, de o configuraţie capabilă să ruleze diferite jocuri şi aplicaţii complexe. Puteţi chiar să urmăriţi şi filmele preferate. Stă bine la autonomie comparativ cu multe alte smartphonuri. Autonomia este de aproximativ 1.5 zile într-un regim normal de utilizare (apeluri telefonice, browsing, gaming), fără 3G pornit permanent.

HTC Titan se găseşte în oferta magazinului eMAG la preţul de 2.549,99 Lei.

You may also like

HTC şi Microsoft au lansat Windows Phone 8X şi Windows Phone 8S (specificaţii tehnice)
HTC susţine platforma Windows Phone 8
HTC One X de la 239 euro (TVA inclus)
HTC One V la stoc limitat

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
10 motive pentru care mi-am luat smartphone

Am fost rugat de Alexandra Sanduleasa să scriu despre motivele pentru care am cumparat un smartphone. Mai exact, 10 motive...

Închide