14
Apr
2009

Iepurasul de Paste


Este o alta forma de marketing adoptata pentru prima data in Germania. Nu are nici o legatura cu sarbatoarea Invierii lui Iisus Hristos. De-a lungul timpului, Iepurasul a devenit un mit aducator de cadouri de Paste, dulciuri si oua rosii. In realitate, iepurasul reprezinta simbolul fertilitatii si al naturii care se trezeste la viata odata cu venirea primaverii.

Pe langa faptul ca iepurasul este asociat cu Pastele, acest animal cu urechi lungi este si personaj de legenda in traditia multor tari. Il vedem noi asa mic, dar se pare ca este un mesager sacru al divinitatii in multe culturi.

Si iepurasul de Paste este motiv de speculatie, o alta forma de comert si marketing. Pacat ca lumea uita sarbatorile traditionale si totul devine o banalitate. Parca era alta atmosfera, acum ceva ani in urma, in preajma acestei sarbatori pascale. Imi este team ca peste ani si ani nu o sa mai sarbatorim aceste sarbatori traditionale si religioase.

Oare iepurasul e ruda cu Mos Craciun si Mos Nicolae? Se pare ca nu am fost cuminte nici anul acesta, asa ca iepurasul cred ca ma va ocoli.

You may also like

Să pictăm cu spor…ouă
Hristos a inviat!
Minivacanta
Nebunia sarbatorilor

3 Responses

  1. Sensio nici eu nu stiam. Tocmai deasta ma mir cum de a ajuns iepurasul sa aduca oua rosii. Articolul are si putina tenta ironica, dar sa nu stricam mitul iepurasului.

  2. Pingback : A venit si la mine iepurasul | Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Drifturi cu un cal putere

Am vazut drifturi facute de autototurisme, motoare si biciclete. Acum va prezint si drifturi facute de o caruta cu un...

Închide