17
Apr
2011

Iepuraşul nu uită pe nimeni – Paşte 2011

Mai este o săptămână până la Paşte. Majoritatea vom petrece „Învierea Domnului” alături de cei dragi, familie, prieteni, oameni care ne iubesc şi pe care-i iubim. Dar vor exista şi oameni care nu vor avea parte de iubirea familiei. Sunt copii, tineri şi bătrâni uitaţi de cei dragi. Pentru ei „acasă” înseamnă un centru de plasament, o casă de copii sau un azil de bătrâni.

Un grup de tineri cu suflet mare, din care fac parte şi eu, s-au hotărât să aducă un zâmbet pe chipul acestor oameni uitaţi de lume. Acţiunea „Zâmbete gratis de Crăciun 2010” va continua cu Iepuraşul nu uită pe nimeni – Paşte 2011.

Acţiunea Zâmbete gratis de Crăciun 2010 revine sub forma Iepuraşul nu uită pe nimeni – Paşte 2011 pornită de la bine cunoscuta frază: Ideile sunt precum iepurii, iei o pereche şi înveţi să-i creşti şi în curând vei avea o duzină. Cine a participat data trecută ştie ce presupune. Suntem acelaşi grup de oameni entuziaşti, gata de strâns haine, jucării, dulciuri, fructe, rechizite din donaţiile voastre pentru copiii din centrele de plasament şi de data asta, sperăm să reuşim, din spitale.

Nu este o noutate ceea ce facem noi, oamenii fac zi de zi fapte bune, unele de care ştim, altele de care nu aflăm, dar punctuale, aşa cum trebuie să fie de altfel o acţiune caritabilă. Asta dacă eşti cineva. Noi o s-o facem ZGOMOTOS, pentru a strânge bunătăţi, jucării, hăinuţe şi bani precum data trecută.

Revenim cu detalii (verificaţi pagina Noutăţi a site-ului). Vom spune unde mergem exact, pe ce dată, ca să ne însoţeşti dacă doreşti. Programul nostru nu cuprinde doar donaţii, presupune şi voluntariat. E complicat sistemul şi tare birocratic, chiar şi pentru a face donaţii am fost nevoiţi să completăm o mulţime de cereri şi să dăm cu subsematul, însă merită.

Am reuşit de Crăciun să mergem 2 zile la rând la 4 centre de plasament, cu câte 3 maşini pline cu donaţii (saci de haine, pachete din cele mai bune şi noi dulciuri, fructele cele mai proaspete, jucării). De data aceasta ne propunem să depăşim ce am realizat de Crăciun.

Până atunci, faceţi curăţenie în dulapurile de haine, în cutiile cu jucării! Toate măsurile de haine sunt bine venite, căci vizităm centre de plasament care au în grijă copii de la 1 an până la 18, ba chiar mai mult. Adică cei ajunşi majori, lucrează desigur, pe unde sunt primiţi, dar mănâncă şi dorm în centrele de plasament; cu banii pe care-i câştigă, îşi întreţin fraţii mai mici ori părinţii (cei care au) cu situaţii materiale proaste. E cazul fericit, întâlnit la un centru de plasament din Vitan, dar am întâlnit şi exemplul opus.

Aşa că apelez la bunătatea voastră şi vă rog să ne sprijiniţi cu ce puteţi. Datele de contact le găsiţi pe site-ul copiii.viseaza.eu

You may also like

Au trecut 30 de secunde – a mai murit un copil
Lavinia vrea să cânte la chitară
Copii din Africa au nevoie de noi
500 000 EUR pentru o viata

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Terminator / Matrix film Hybrid

Credeati ca ati vazut totul in materie de efecte speciale, roboti si Matrix? Urmariti clipul de mai jos si o...

Închide