Imi place bucataria chinezeasca

Faptul ca sunt un gurmand, cred ca nu mai este secret. Cine a mai citit acest blog, cred ca a vazut si postarile mele cu experimentele din bucatarie si retete culinare. Da, imi place sa gatesc, sa ma joc cu diferite ingrediente si arome si sa-mi pun la incercare papilele gustative.

Chinese Garden

Imi place mult bucataria romaneasca. Cea mai buna leguma este carnea si nimic nu se compara cu o ceafa de porc la gratar. Dar de aproximativ 2 ani, am descoperit si bucataria chinezeasca. Am indragit-o inca de la primele experimente culinare si mi s-a spus ca este cea mai sanatoasa bucatarie, asta pentru ca „shaolinii” gatesc sanatos. Si de atunci am tot incercat diferite restaurante cu specific chinezesc si mereu am comandat altceva. Adevarul ca este o bucatarie foarte variata in ingrediente, preparate si mixuri de arome si culori.

In incercarea mea de a descoperi noi localuri, zilele trecute, am cerut sprijinul prietenilor de pe facebook. I-am rugat sa imi recomande restaurante chinezesti din Bucuresti. Am fost indrumat sa incerc si Chinese Garden (I.L. Caragiale, nr. 30 – punct de reper Gradina Icoanei) – un „orasel” chinezesc in centrul capitalei deschis de cateva luni.

Si sambata l-am incercat. Nu a fost greu de gasit si nici de identificat. Asta pentru este la 10 – 15 minut de mers pe jos de la Romana, iar la intrare au cateva elemente decorative, pe care eu le-am vazut numai in filmele kung fu. Si am pasit pragul acestui restaurant, intrand intr-un mic univers chinezesc.

Mi-a placut faptul ca sunt locuri pentru fumatori si nefumatori, pentru ca elementele decorative te fac sa te simti un mic chinez in incaperile mari, pentru ca cei prezenti acolo sunt cu zambetul pe buze si te fac sa te simti special, iar muzica in surdina este relaxanta. Domnul Didi a fost cel care ne-a facut primirea si ne-a avut in grija pe durata sederii noastre.

O adevarata provocare a fost sa-mi aleg din vastul meniu chinezesc, poate cel mai bogat pe care l-am vazut pana acum. Si am cerut sfatul ospatarului, care m-a facut sa incerc puiul cu legume (piept de pui, urechi de lemn, ardei gras, bambus, usturoi, pai-tai) – un preparat nou pentru mine – asociat cu orezul cu legume (ceapa verde, ciuperci, fasole verde, mazare, morcovi, orez, porumb, condimente). Peste care am adaugat putin sos foarte picant si care s-a dovedit a fi foarte picant. Mi s-a mai recomandat ceva cu musuroi. Am promis ca-l voi incerca data viitoare.

Desertul a fost delicios. Pentru ca nu puteam sa ma decid intre fructe prajite (ananas, banana, mar, lamaie) si fructe caramelizate (ananas, banana, mar, lamaie), ospatarul a fost dragut si mi-a spus ca este ok daca merg pe ambele:).  A pregatit un mix intre cele doua, din care, recunosc, mi-au placut mai mult fructele caramelizate.

A fost o masa placuta, gustoasa, relaxanta si sanatoasa. Si ca sa nu o mai lungesc, va las sa admirati si cateva fotografii.

Si daca nu ma credeti si nici imaginile nu v-au facut sa salivati, mergeti si incercati. Gasca – Alex, Roxana – data viitoare incercam Chinese Garden? Recomand!

P.S. Am descoperit ca au si livrari la domiciliu.

3 păreri la “Imi place bucataria chinezeasca

  1. Pingback: Tweets that mention Imi place bucataria chinezeasca | Sorin -- Topsy.com

  2. Razvan

    Si mie imi place mancarea chinezeasca. Am dezvoltat chiar o pasiune de a gati asa ceva.
    Am gatit ieri spaghete cu legume, piept de pui si creste de cocos, totul in sos dulce de soia. Delicioase. Parol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *