30
Noi
2008

Importanta cititului in viata omului

Cati dintre voi ati citit o carte in ultima saptamana? Cati dintre voi cititi presa scrisa sau electronica? Cati dintre voi cititi?
Tin minte ca inca de la gradinita eram indemnati sa citesc. Apoi in clasele primare eram pusi sa citim foarte multe carti, acelasi lucru si in generala si apoi in liceu. Eram oarecum obligati sa citim tot felul de carti cu diferite tematici. Atunci nu intelegeam de ce invatatoarea sau profesorii sunt asa de duri cu noi si practic ne stresau cu cititul. Parintii acasa la fel, mereu ne indemnau sa citim. Acum le multumesc pentru acest lucru si sa stiti ca cititul joaca un rol important in viata omului. Faptul ca citesti inseamna ca te documentezi, iti dezvolti vocabularul, inveti expresii noi si mereu inveti ceva nou.
Cititul este o indeletnicire pentru care nu exista o varsta anume sau vreun dar al naturii pe care trebuie sa il posede cineva. Nu, cititul presupune doar un gram de vointa si mai ales o profunda dorinta de cunoastere. (ifeel.ro)

Multi o sa spuneti, probabil, ca acum nu mai e la moda sa citesti o carte si ca totul se gaseste pe internet. Sunt deacord cu voi, dar placerea de a citi o carte nu poate fi egalata. Este important in primul rand sa citim, dar si mai placut e sa citim o carte, s-o rasfoim si sa nu mai stam cu ochii lipiti de monitor.

O prietena mi-a spus ca ea citeste diferite carti in RATB in timp ce se indreapta spre facultate sau locul de munca. Am apreciat-o si am un respect in plus pentru ea ca acest timp petrecut in mijloacele de transport, ea l-a gasit folositor citind.
Si eu m-am apucat sa citesc o carte pe care am mai citit-o si mi-a placut foarte mult. Este vorba despre romanul „Dune” scris de Frank Herbert. O recomand pentru iubitorii de carti science fiction.

You may also like

Dăruieşte o carte
Lecturi Urbane pe 15 decembrie – totul este o distracţie
Noua mea temă la blog…
Lecturi Urbane – ediţia 2 – pregătiri

5 Responses

  1. Cititul chiar e important si e una dintre pasiunile mele [de accea am ajuns la articolul tau].
    Prietena ta a avut o idee foarte buna cu cititul in RATP, fiindca economisim timp care l-am consuma vizualizand aceleasi cladiri si strazi neinteresante, dar problema e cum se uita oamenii care sunt langa tine.. Te privesc de parca ai fura, de parca esti nebun si eu sincer? ma simt foarte rau din cauza asta.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Indiferenta la romani…

persista. Toti criticam, injuram, aratam cu degetul dar suntem prea comozi sa intervenim. Vedem 2 oameni ca se bat pe...

Închide