In curand vom plati pentru muzica

Publicata pe bloguri si siteuri. Am citit la Zoso si nu-mi venea sa cred. UCMR-ADA a pregatit metodologia prin care va percepe taxe pe muzica difuzata prin embed sau streaming.

Cand am scris in 2008 un articol despre acest lucru, s-a spus ca nu se va intampla niciodata. Se pare ca ne-am inselat si acesti penibili chiar au ajuns sa faca proiectul de legi. Daca se va vota legea, o sa-mi cam bag ceva in muzica romaneasca si nu voi mai publica nici o piesa pe blog. Cine va dori sa-i promovez piesa sau videoclipul, va trebui sa plateasca suficient pentru a putea achita taxele. Eu cred ca muzica din Romania va scadea simtitor, poate chiar va disparea. Foarte multi artisti s-au promovat publicand piesele pe site-uri gen: YouTube, Trilulilu, 220.ro etc. Daca se va vota legea, va trebui sa plateasca pentru promovare si astfel multi vor renunta. Eu voi pune doar link-uri la aceste site-uri si nu voi mai folosi cod embed sau streaming. Suntem condusi de incompetenti si oameni fara simtul gandirii.

Oare se va interzice YouTube in Romania?

5 păreri la “In curand vom plati pentru muzica

 1. Freddy NrG

  Disperarea in a gasi orice metoda care sa mai aduca un banut la bugetul tarii si incompetenta duc la legi absurde. In curand vom plati si aerul pe care-l respiram. A se observa ca intotdeauna se cauta a se aplica legi care sa nu „loveasca” in mase mari, pentru a nu se trezi cu miscari de strada .. In rest, nu-si fac griji, pentru ca atitudinea romanilor mai nou e „asta e, tara de nimic” iar de vorbe din astea nu se sperie nimeni …

 2. Freddy NrG

  Niciuna. Ne vom rezuma in continuare la a comenta pe diferite blog-uri, la a semna petitii online, la a trimite mail-uri de „razvratire” si alte din astea, asa cum s-a mai facut pana acum si in alte 1.000 de subiecte.
  Sa nu aud pe nimeni spunand ca solutia nu e aceea de a iesi in strada si a le rupe capul, pentru ca in ultimii 20 de ani s-a observat ca doar de asta ce le mai este frica .. sau daca tot spune, sa-mi argumenteze si solutia pe care o propune atunci cand vine vorba de luat atitudine.

 3. Mariuskl

  Ascult in mare parte doar muzica din afara, deci pentru ea nu au ce sa imi ceara. Am si un site de genul ( related doar pe muzica rock ). Ma gandeam zilele astea daca are rost sa imi ceara bani daca pun muzica romaneasca pe un site care se afla pe un host strain 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *