30
Apr
2009

Încă o grevă la orizont

Profesorii vor intra în grevă începând cu ziua de 5 mai. Greva este valabilă pentru tot personalul din educaţie. Nu se vor mai susţine tezele cu subiect unic, pentru că protestele vor continua şi-n zilele de 13 şi 21 mai.

Mi se pare o prostie să faci o grevă pentru că nu-ţi ajunge salariu. Te-am pus eu să te faci profesor? E mai bine dacă se fac disponibilizări? Copiii ce vina au?

You may also like

Dansul pinguinului la miting – 19 mai 2010
#rupemcartela
Greva Metrorex – comandată politic?
Grevă de avertisment la metrou – 12 noiembrie 2009

9 Responses

 1. Eu lucrez in invatamant si-ti inteleg punctul de vedere. E dificil pentru copiii care au de suferit si de recuperat mai ales cei de clasele 8 si 12. Am prins si eu greve in perioada liceului si acuzam la fel profesorii in acea vreme. Uite ca nu a trecut mult si am ajuns si eu cadru didactic. Eu personal am semnat pentru greva nu pentru ca vreau salariul marit ( dupa cum ai adaugat stiam asta cand m-am angajat) ci pentru ca nu vreau sa-l mai micsoreze. Era sub 8 mil si l-au mai miscorat. Trecand peste asta toate unitatile au primit o hartie prin care cadrele didactice erau anuntate ca nu vor fi platite pe timpul verii.
  Poate m-as descurca si-n situatia asta, m-as angaja in alt loc pe vara, vad eu dar, sunt familii in care ambii parintii lucreaza in invatamant. Aia ce sa faca?.
  Iar la tv ministra nu a recunoscut faptul ca a trimis ordonanta ca profesorii sa nu fie platiti pe timpul verii. Ar trebui sa fie mai bine informata lumea de cauzele din care se face greva. Pentru ca in necunostinta de cauza e usor sa judeci

 2. Inteleg si ofurile profesorilor, dar si copii cati bani platesc pentru invatamant? Daca nu ne-am mai face toti profesori, oare ce ar face statul?

 3. din clasa 11a mi-a dat seama ca scoala e pt prosti…. totul este o strategie de marketing

  incepand cu: te lasa corigent sa faci meditatii cu ei si terminand cu: vrei diploma de facultate ? marca banu…

  cele mai tari escrocherii ale milenului in romania raman : biserica,medicina si invatamantul

 4. vreau sa precizez… ca am fost olimpic pe tara locul 3 la informatica… deci nu un terchea berchea si sa ma lasa corigent la chimie organica….

  pe vremea lu ceasca iti dadeau 5 si te ajutau sa faci performanta NU SA-TI F*TI TOATA ZIUA CU CH SI LEGATURI DE CH

  DACA AI AJUNS SA-MI BAGI PE PILE UN COPIL LA O SCOALA RENUMITA…. sa te pi*i pe ea de scoala

  scuze…

  nu zic ca nu sunt oameni buni corecti…. dar de mult, profii de romana,matematica, fizica stiu ce trebuiesc sa faca ca sa-i mulga pe elevi

  cred ca SUB 1% DIN ELEVII DE DUPA 89, SE POT LAUDA CA NU AU DAT O MICA ATENTIE LA SARACILE ASTEA DE PROFESORI CA PREDA MATERII DIN ANII 60

  ISTORIA ROMANIEI SE TERMINI PRIN 89
  GEOGRAFIA TOT PE ACOLO
  INFORMATICA TOT LA PASCAL .PFFFFFFF SI FOX PRO

 5. Hahahh! E misto sa scrii asa din moment ce nu te afli in sistem ca sa stii exact cu ce se mananca; era vb de niste bani promisi; iar acum nu numai ca nu ii mai dau, dar mai vor sa si reduca din anumite prime etc. Iar faza cu te-am pus eu sa te faci profesor suna si mai aiurea tinand cont de faptul ca fiecare dintre noi a trecut printr-o scoala (chiar daca acum ne place sa facem pe desteptii si sa injuram profesori, cursuri,institutia in sine)- dar fara scoala aia injurata nu am fi fost acum aici.
  Pentru ca exista un sistem, exista niste reguli si traim intr-o societate guvernata de acestea. So?! Cu greva asta e vorba de niste principii si de respectarea cuvantului. Pana la urma de la cadrele didactice doar se cere, dar de achitat datoria morala, fie ea si prin acel salariu nu se pune problema.
  Repet: e usor sa judeci in momentul in care nu ai bagat nici macar un degetel in ciorba aia! Dar – intr-un moment al vietii tale ai depins de ea.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Unde ne distrăm de 1 mai pe litoral?

Un mic rezumat la ceea ce se va întâmpla pe litoral în acest an de 1 mai. Un program complet...

Închide