15
Dec
2009

Internet mobil: Zapp, Vodafone, Orange, RomTelecom, RCS&RDS

Acum că am şi eu laptop, zic să intru în rândul lumii şi să-mi iau şi un internet mobil pentru el. Îl car pe la tot felul de întâlniri şi evenimente şi mă enervez că nu ma pot bucura de internet, la multe evenimente nici nu există. Zis şi făcut, încep căutarea, adunarea ofertelor şi analizarea lor. Am constatat că sunt câţiva furnizori de internet mobil în ţărişoara asta şi ofertele sunt ca pe tarabă, etalate şi ambalate frumos.

1.Zapp Online
Încep prin a analiza oferta Zapp Online. Sunt mulţi care laudă internetul mobil de la Zapp şi încerc să pricep „de ce?”, dar pentru asta aştept să-mi explicaţi voi. Eu am analizat oferta şi mi se pare foarte întortocheată, scumpă şi fără prea multe avantaje. Conţine oferte de internet mobil cu abonamente şi fără abonamente, după cum urmează.

– Cu abonamente avem:
* Zapp Online de formă:
Mini 5,95 € 500 MB
Eco 10,71 € nelimitat (1,5GB)
Pro 17,85 € nelimitat (5GB)
Ultra 29,75 € nelimitat (20GB)
La pachetul Mini, dacă ai depaşit 500MB ţi s-a închis. La celelalte pachete, dacă ai depăşit traficului, cel afişat în paranteze, viteza de navigare scade la 128kbs (abonament ECO) sau 256kbs ( abonamente PRO şi Ultra). Traficul efectuat peste limite nu se plăteşte. Vitezele de internet sunt de până la 3,1 Mbps (EV-DO) sau de până la 7,2 Mbps (3G).

* Zapp E@SY:
Asta nu m-a interesat, aşa că nu mi-am aruncat privirea asupra ei. Oricum costa mult, trebuie şi telefon şi nu mă avantajează.

– Fără abonamente:

* Zapp Online cu acoperire urbană – Încă de la oferta de preţ m-au băgat în ceaţă.

Internet nelimitat (3GB)
3 luni 220 RON
12 luni 140 €
36 luni 1,399 RON
Bun, de ce 2 monezi? Adică abonamentul de 12 luni se plăteşte la cursul BNR, echivalentul în lei, după cum îţi este norocul. Să vă rugaţi să prindeţi EUR cât mai mic, dar mă sperie gândul ca va creşte. Probabil vă întrebaţi de ce am pus 3GB în paranteză. Păi cam asta este limita de trafic la viteza 3G zapp (până la 3,6 Mbps), tehnologie ce se află în 55 de oraşe din România. După ce aţi depăşit traficul respectiv, o să aveţi viteza de 128kbs.

Pachetele Zapp Online cu ACOPERIRE URBANĂ (3G) pentru 36 de luni reprezintă ofertă specială disponibilă doar în reţeaua de magazine Flanco World la achiziţionarea unui laptop. Preţul pachetului, fără achiziţionarea unui laptop, este de 1999 RON.

Deci daca eu vreau internet pe 36 de luni, fara laptop, trebuie sa platesc 2000 RON, adica 55.55 RON/luna, aproximativ 13 EUR. Apropo, sa nu uitam ca beneficiam de viteza 3G Zapp doar in 55 de orase.

* Zapp Online cu acoperire naţională – Altă listă de preţuri care mă pune în fund…
Internet nelimitat (3GB)
3 luni 286 RON
12 luni 155 €
36 luni 1,399 RON
Iar 2 monezi, iar poveşti ceva mai scumpe. În schimb viteza este de până la 2,4 Mbps şi acoperire naţională.

Pachetul preplătit Zapp Online cu ACOPERIRE NAŢIONALĂ (EV-DO) 3 luni este disponibil numai în reţeaua magazinelor Metro. Pachetele Zapp Online cu ACOPERIRE NAŢIONALĂ (EV-DO) de 36 de luni reprezintă ofertă specială disponibilă doar în reţeaua de magazine Flanco World la achiziţionarea unui laptop. Preţul pachetului, fără achiziţionarea unui laptop, este de 1999 RON.

* Zapp E@SY – alta oferta care nu intra in targetul meu.

2.Internet pe laptop sau PC de la Vodafone
Internet Nelimitat Standard € 7,99 3.6 Mbps 1 GB
Internet Nelimitat Star € 10,71 7,2 Mbps 2 GB
Internet Nelimitat Extra € 13,09 7.2 Mbps 4 GB
Internet Nelimitat & Office HSUPA € 15,47 7.2 Mbps 8 GB
Internet Nelimitat & Office HSPA+ € 26,18 21.6 Mbps 16 GB

Acum poţi adauga 1 GB la traficul initial din abonamentul tău cu doar 3,57 EUR!
Pentru orice abonament Internet Nelimitat cu viteza 7.2 Mbps încheiat pe o perioadă de 2 ani modemul este GRATUIT!
Atenţie mare la acoperirea la nivel naţional. Harta Vodafone cu acoperire internet şi date.

3. Internet Unlimited de la Orange
Abonamente
Internet Unlimited 10 – 11,9 euro – până la 7,2 Mbps în primii 2 GB, 128 Kbps după primii 2 GB
Internet Unlimited 15 – 17,85 euro – până la 7,2 Mbps în primii 5 GB 128 Kbps după primii 5 GB
Internet Unlimited 20 – 23,8 euro – până la 7,2 Mbps în primii 10 GB 128 Kbps după primii 10 GB (traficul efectuat în timpul nopţii, între 01:00-08:00 nu consumă din cei 10 GB)

5 motive să alegi internetul de la Orange
1. navighezi pe internet oriunde de pe laptop şi de pe telefonul mobil
2. trafic nelimitat fără costuri suplimentare cu varianta „controlul costurilor”
3. testezi internetul gratuit 15 zile. Detalii aici. – Asta suna a teapa. Trebuie sa faceti contract.
4. simplu de instalat şi de folosit
5. viteză mare şi acoperire naţională
Ia-ţi un abonament Internet Unlimited până la 31 decembrie 2009 şi profită de oferta promoţională.

4. Internet mobil Romtelecom
Clicknet Mobile 0,5 GB* 3,1 Mbps / 1,8 Mbps Nelimitat 6,9 (8,3) EUR promotie** 4,9 (5,9) EUR
Clicknet Mobile 2 GB* 3,1 Mbps / 1,8 Mbps Nelimitat 8,9 (10,6) EUR promotie** 6,9 (8,3) EUR
Clicknet Mobile 6 GB* 3,1 Mbps / 1,8 Mbps Nelimitat 16 (19,1) EUR promotie** 12 (14,3) EUR
* Trafic recomandat. Abonamentul Clicknet Mobile 0,5 GB este disponibil numai pentru contractele încheiate pe 2 ani.
** Tariful promoţional pentru clienţii Romtelecom Clicknet.

5. Digi Net Mobil RCS&RDS
Nu am gasit oferta de internet mobil pentru PC-uri si laptopuri

Cam astea sunt ofertele de internet mobil pentru portabile şi PC-uri. Eu am optat pentru Orange. 55RON şi am 4GB la viteză de 3G sau HSDPA. Este o promoţie acum de sărbători.

Voi de la cine aveţi internet mobil pentru portabile şi cum merge? Sunteţi mulţumiţi de ofertă şi servicii?

You may also like

Bloggers Lan Party -ediția II – ca pe vremuri
Internet gratuit pe Arena Naţională
10 motive pentru care mi-am luat smartphone
Cum sa ceri corect ajutorul

20 Responses

 1. Geo

  Un stick 3g luat gratis impreuna cu abonamentul Fiberlink de 39lei. Acum cateva zile chiar :d Il folosesc ai mei la tara lipit pe geam, merge f. bine 🙂

 2. Il am pe cel de la Romtelecom si e chiar decent, doar ca in Tulcea nu are semnat … il folosesc pentru Constanta si e ok! Aaaaa depinde cat de puternic e semnalul!
  Chiar si asa isi merita banii! 🙂 Toate-s bune, depinde si la ce folosesti net-ul … pentru luat torente si odc`uri, da e slabut, dar nu cred ca sta cineva cu laptop`ul la munca sau la scoala si descarca filme! 🙂

 3. Pingback : Tweets that mention Internet mobil: Zapp, Vodafone, Orange, RomTelecom, RCS&RDS | Blogu` Lu` Sorin -- Topsy.com

 4. Eu folosesc Vodafone Standard (1GB) si sunt multumit. Merge pe 3G si HSDPA cel mai des, la tara (Costesti de Valcea) numai GPRS :(, dar si in Bucuresti intr-o zona din Drumul Taberei (Materna) :(( Trebuie sa ma duc la ei sa cer trecerea gratuita la planul de 1,8GB (noile abonamente Standard). O problema reala este ca softul nu stie cind incepe perioada de facturare, asa ca nu stii niciodata exact daca ai depasit „baremul” de 1GB. Eu il folosesc deocamdata exclusiv (nu mai am WiFi free de la vecini) :)) Asta pina-mi instalez routerul de WiFi g la modemul de cablu.

 5. claudiu

  am uitat să menţionez că pot vizualiza fără nici cea mai mică problemă site-uri ca youtube, trilulilu, etc

 6. Edy

  Eu am prins o promotie de la Zapp,practic abonamentul Eco, cu viteza de pana la 7.2 Mbs, dar chestia faina e ca am 15 GB trafic inainte de a-mi scade viteza,asta pe 2 ani. Retzeaua mea de net fix, Airbites se pare ca a fost inghitita de RDS asa ca de o saptamana am trecut pe reteaua lor si in consecinta am solicitat si stick-ul gratuit la abo de 39 de lei.
  La Airbites avem abonamentul cel mai scump posibil putand downloada de pe net cu pana la 1.2 MB/s..Acum am vazut viteze de pana la 4,4 Mb/s la download pe RDS. la numai 39 de lei,suna bine. Stickul mobil inca nu m-am lamurit cu el,de la cat trafic scade viteza,dar am timp sa-l testez. Daca totul e OK e posibil sa renunt la Zapp.

 7. dani

  Am Orange si merge pe EDGE destul de bine in rural. L-am testat in multe locatii din Valcea, Olt, Sibiu, Dambovita, etc

 8. nicu c.

  sunt cu domiciliul FLOTANT la ROSIA POIENI si avem la firma internetul de la romtelecom. doresc sa ma abonez la internet .cum se poate?

 9. ionut

  yo am internet prin Vodafon 25e pe luna 10g trafic viteza pina la 7,2mbps…..merge ft bn e ok.. dar dupa ce am terminat cei 10g am scazut la o viteza ft mik.. asa problema e k dupa ce luna sa incheat revine la normal viteza si traficul de 10g din cite stiu yo…dar uite k nu mea revenit la normal de 2 luni tot viteza mika o am si nici pe mess nu intra cum trebuie e cam prost ma gindesc k sunt bulangii astea de la vodafon…(da bn k abonamentul nui din RO….ci din IT………CE POT FACE IN CAZUL ASTA AS UN RASPUNS DE LA VOI…..?????? DATIMI CITEVA IDEI….MRS….

 10. san33

  eu am clicknet mobil de 6 gb de la romtelecom,acum sunt undeva la iprs baseana ,semnal full,merge bine,dar in calea victoriei sau piata romana nici-o sansa sa te conectezi.

 11. iulian

  Am luat un stik de la Orange si mi-a mers bine o zi fratilor …va dati seama o zi.Nu mai zic ca stau in centru bucurestiului unde nu se pune discutia de semnal.
  Abonamentul e de 10 euro si e varza totala o panarama am luat sa vad cum e da nu sant bune.Nu poti sa te uiti la un video pe youtube…nu mai zic de un film online ca deja incep sa vorbesc minuni de asa ceva.
  Am un stik de la RDS inprumutat de la un vecin.A mers binisor si asta pana sa inputit si asta.Am zis ca urmatoarea lun ao fi mai bine ca imi va reveni la normal traficu ca poate sa consumat…nevoie mare nu mai pot face nimic decat sa intru pe mess si sa citesc de pe site-uri.
  Eu la-m luat acest stik ca sa joc online pe casinouri va inchipuiti ca am stat 35 de mn sa mi se deschida pagina cu jocuri si tot nu mi sa deschis.
  Cablul e sfant ce sa mai stikurile astea is o panarama si scumpe 10 euro pe luna si cand te duci sa iti faci abonament de asta il si platesti 80 de roni.

  Sfatul meu e sa nu va luati asa ceva ca dati bani degeaba eu oricum nu le platesc nimic
  ce amconsumat aia e in rest la revedere sa inchida abonamentul.
  Nu va luati dupa unu si altu c amerge bn ca nu stiu ce e vrajeala de a lor sant pusi de astia de la orange sa posteze asa ceva casa faca lumea sa ia asa ceva.
  Pentru ca se stie ca omu cand vrea un stik se uita pe net si vede comentarii si vede comentariile lui ala chipurile de la tara si crede ca e bun si ia.
  Eu stau la obor si merge naspa rau de tot dar ala de la tara cum ii va merge.
  Luativa cablu fratilor ca e mai bun …nu mai zic de wireless ca e de o mie deori mai bun daca are cineva si va da parola.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
AC/DC în România – 16 mai 2010

16 May 2010 Bucharest RO Piata Constitutiei Coming Soon Coming Soon Preţurile orientative pentru bilete sunt: Primele 20.000 de bilete...

Închide