26
Oct
2008

Internetul in exces poate dauna grav sanatatii


Citeam azi la Zappy.ro de messenger si de faptul ca foarte multi au ajuns dependenti de acest programel de chat.
Acum 10 ani eu abia descopeream calculatorul. Erau acele super calculatoare Pentium 1 la 75Mhz si cu monitoare CRT de 14 monocrom. Stiu ca erau si altele mai performante, dar pe astfel de calculator mi-am inceput eu activitatea in IT. Incet incet am evoluat, am trecut la calculatoare ceva mai bune, ecrane color si prin anul 2000 folosesc pentru prima data internetul. mIRC-ul la putere. Am stat foarte mult pe mIRC si asa am reusit sa invat tastatura foarte bine. Internetul a ajuns sa fie indispensabil. Internetul ne ofera aproape toata informatia de care avem nevoie, face ca distanta dintre oameni sa nu existe, multe programe de chat, divertisment, muzica si filme. Dar sunt foarte multe lucruri pe care internetul nu le poate oferii cum ar fi: placerea de a te vedea cu oamenii, a interactiona, a sta la o bere, a face miscare si dragostea. Tot mai multi dam atentie internetului mai mult decat ne dam noua ca oameni.
Pana si conversatiile cu prietenii preferam sa le purtam pe mess si nu la telefon.
Eu am decis sa-mi acord mai multa atentie mie si prietenilor mei, dar nu pe messenger. Vreau sa fac cat mai multa miscare, sa ies cat mai mult in oras, sa fac sport. O sa incerc sa raresc activitatea mea pe twitter si pe messenger. Sper sa si reusesc. Cred ca e cazul sa revenim cu picioarele pe Pamant si sa incercam sa nu mai fim dependenti de internet. Unde sunt petrecerile de alta data in care uitam sa mai ajungem acasa, chefuiam cu zilele si nimic nu ne lipsea? Unde sunt plimbarile la munte, la mare, fara internet si fara telefoane, doar noi si prietenii?

You may also like

Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Webstock 2010 – un online tanar
Din online…
In cat timp ti se incarca?

6 Responses

  1. Eu unu nu port, dar ar fi cazul. Problema nu este asta. Problema este ca tot mai multi am inceput sa petrecem peste 90% din timpul nostru in fata calculatorului. E cazul sa mai iesim in lume. Stiu ca e costisitor un apel telefonic, dar cred ca e mai ok decat o conversatie pe messenger.

  2. Foarte adevarat ce spui tu acolo. Multi isi petrec timpul pe net, pe mess, pe mirc si uita sa mai socializeze face to face si sa aiba o conversatie reala, cum am zis face to face!

  3. Una e cand te ascunzi dupa o tastatura si un monitor si alta e cand esti in fata…privesti persoana in ochi…o vezi si vrei sa discuti. Recunoastem cu greu..dar asta e realitatea

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
De ce a plecat Lacatus?

Dupa meciul Steaua - Lyon pierdut de echipa din Ghencea cu scorul de 3-5, Marius Lacatus demisioneaza. Chiar nu m-am...

Închide