24
Sep
2008

Jocurile copilariei

Pe vremea cand eram eu pici, nu existau calculatoare. Pentru mine copilaria nu a insemnat calculator si frecat menta jucand CS. Eu pot sa ma laud ca am avut o copilarie frumoasa si normala, petrecuta pe la bunici sau acasa alaturi de vecinii de la bloc.
Ma uitam dimineata in autobuz la 2 pici de 10 ani, cum discutau ei de calculatoare si „pac pac si bum bum” si alte discutii asemanatoare.

Ciudat, eu la 10 ani alergam dupa minge, jucam betminton, alergam prin jurul blocului, ma urcam in copaci dupa fructe si mai si cadeam. Imi aduc aminte de jocurile copilariei de genul: Lapte gros, flori filme sau baieti muraturi sau castraveti, castel, leapsa, ascunsa, si multe altele. Copiii din ziua de azi nu cred ca stiu despre ce este vorba, ei nu stiu ce inseamna sa alergi pe maidan dupa minge sau sa-ti julesti picioarele in timp ce mergeai la furat struguri, mazgaleam strazile si aleele parcurilor cu creta, asa etaland primele talente…

Eu as vrea sa-i pot oferi copilului meu acea copilarie frumoasa petrecuta in natura si nu sa-l incurajez sa stea la calculator. Voi cum v-ati petrecut copilaria? Ce jocuri din copilarie mai cunoasteti?

You may also like

„Steluţa” de teleportare
Ma dau grandi ca am un Mini Cooper
Noua mea temă la blog…
În News 7

9 Responses

 1. Anabanana

  aaa, mai erau si „TARA TARA VREM OSTASI”, si „RATELE SI VANATORII”…”coarda”, „elasticul” si aveam calareti :)) eu o baietoaica convinsa! frunza……ehhhee ce amintiri frumoase acolo am stricat zeci de tricouri si de tenesi. Espadirle, cum le numeau ai mei :)))
  acum…numai calculatoare si PSP-uri au copii in cap….ai mei copii vor mazgalii asfaltul. Pe vremuri, in fata blocului iti permiteai sa lasi copilul sa bata mingea ca nu treceau TIR-uri sau camioane…parcarea la mine la bloc e full de masini, nici pisica nu o las afara sigura de teama ca da un bou peste ea.
  Noi mai jucam si carti…popa prostu’, pe pedepse, macaua, razboi, septica, killer, si faceam ORACOLE :))))

 2. Desi sunt baiat, am numai fete in bloc, jucam frunza si elastic cu ele :))) ce sa faci, vremurile, eram pusti, voiam sa le impresionez cat talent am eu in elastic. Am si uitat partea asta acuma.

 3. azi a scris un prieten de-al meu un post despre copilaria noii generatii si incet, incet ne-am adus aminte de jocurile copilariei. Si asta se intampla la inceputul anilor 90. Frumoasa perioada. Omul negru era jocul meu preferat. Mai era telefonul fara fir, telefonul american, mate incurcate, lapte gros si multe altele pe care nu mi le amintesc acum.

  Seara buna, eu 😉

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Caut chirie

"Caut chirie" - sunt singurele cuvinte ce se gasesc in mintea celor din provincie care merg in orasele unde au...

Închide