4
Noi
2008

Jos muzica din internetul romanesc

Cam asa tipa niste domni ce conduc UCMR-ADA. Adica nu chiar asa dar cam asta este intentia. Acum ceva vreme discutam legat de legea aia tampita care vor s-o aprobe domnii de la UCMR-ADA cu taxele percepute pentru muzica postata pe internet. Atunci am zis ca este o lege proasta de-a dreptu si imorala. Astazi am citit la www.padureanebuna.blynx.ro/ si mi s-a confirmat ca legea este dea dreptul idioata. Am ramas surprins sa vad ca pana si Compozitorii daca vor sa publice piesa lor pe un site trebuie sa plateasca. Ei se iau dupa modelul din Italia, dar au verificari sa vada care e sistemul acolo? Vor sa alinieze taxele la nivelul UE, ba da salariile cand draq le faceti la nivel UE (3000-5000 EURO).

Voi aprobati legea asta si noi ne bagam cucul in muzica romaneasca. Ascultam muzica internationala de pe site-urile din afara. Sa vedeti atunci cum compozitorii se vor apuca de alte joburi. Se pare ca lumea asta chiar nu judeca. Sunt curios cum vor numara ei vizitatorii care vor asculta melodia respectiva, cum vor controla messenger-ul si alte servii de transfer date. Sunt curios de multe lucruri la care acesti domni se pare ca nu se gandesc. Daca nu sunt internauti.

Sunt deacord cu eradicarea pirateriei dar acum nu ne luati si pielea de pe noi. O suma modifaca de un 500 RON maxim as fi dispus sa platesc, doar in conditiile in care am voie sa postez cata muzica romaneasca vreau. Problema e ca de la inceputul anului si pana in prezent nu stiu daca am postat 5 melodii romanesti. Deci eu zic sa va mai ganditi cu legea asta, daca nu vreti sa vedeti cum compozitorii romani vor cauta joburi. Eu nu prea inteleg unele lucruri. 20 de ani muzica a fost compusa si difuzata pe toate caile si acum s-au gandit unii ca vor sa se imbogatesca…..

You may also like

Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Webstock 2010 – un online tanar
Din online…
In cat timp ti se incarca?

6 Responses

 1. ce sa faci,totul e pe bani in Romania asta imediat o sa ne ceara taxe si pentru aerul pe care is respiram..sau mai rau pentru ca am avut curajul sa ne nastem….of of of TARA LU IMPOZIT VODA era o piesa…

  Mr.B.┬┤s last blog post..Florin Avram Blog

 2. @Sorin
  Nu e vorba doar de muzica romaneasca, ci de orice fel de muzica…
  In afara de asta, industria muzicala e in declin. Albumele nu se mai vand, asa ca oamenii cauta sa scoata bani din altceva. Si cum google si yahoo si youtube sunt site-uri asociate cu multi bani, ce s-au gandit ei? Internetul e o mina de aur. Sa luam si noi o parte din ea. Doar ca internetul romanesc,la care au ei acces, nici n-a apucat sa se dezvolte (ca e tinerel) si nici nu se va dezvolta (ca il sufoca ei).

  Comisarul┬┤s last blog post..Jos muzica de pe site-urile romanesti

 3. Pingback : RadioLynx - Padurea Nebuna » Blog Archive » Jos muzica de pe site-urile romanesti

 4. @Comisarul

  Unele albume sa stii chiar se vand destul de bine sa stii , acuma daca ghita nu are potential de cantaret si isi scoate un album pe piata e logic ca nu cumpara lumea pentru ca nu il cunoaste !

  Perfu┬┤s last blog post..Happy Birthday

 5. Pingback : In curand vom plati pentru muzica - Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Hip – Hop Live

Oradeni adunarea la Club JOY pentru ca incepe Hip Hop Live

Închide