_MG_0359

Piatra Craiului în imagini – la munte cu F64 şi Canon

În weekend-ul 28-29 septembrie 2013, am răspuns afirmativ unei ieşeli fotografice în Piatra Craiului. Alături de câţiva membri F64 şi împreună cu aproximativ 20 de bloggeri de travel şi pasionaţi de fotografie, am testat cele mai noi echipamente foto-video de la Canon.

Călătoria noastră a început sâmbătă dimineaţă, pe la 8.30, cu direcţia Zărneşti. Abia aşteptam să ajungem la destinaţie şi să începem fotografierea celui mai frumos Parc Naţional din România. Pe la prânz, am ajuns la pensiunea “Hora cu brazi”, locul de unde a început aventura noastră.

Piatra Craiului

După o masă delicioasă, ne-am echipat fiecare cu câte un aparat foto şi am pornit spre Prăpăstiile Zărneştiului. Eu am ales CANON EOS 6D şi un teleobiectiv 70-200 mm F/2.8. Nu am fost foarte inspirat, dar cred că m-am descurcat bine.

După ce a fost filmat un scurt cadru din pelicula „Piatra Craiului, My love„, ne-am urcat în maşini şi am pornit spre satul Măgura. Aici am fost întâmpinaţi cu multă căldură de oameni cum rar întâlneşti prin România. Am servit cea mai bună ciorbă de fasole cu afumătură din experienţa mea, un bulz delicios şi plăcinte care te făceau să nu te mai opreşti din mâncat.

_MG_0241

După masă, am pornit prin sat şi am fotografiat tot ce ne-a atras atenţia. Am încercat cât mai multe setări la aparat, am căutat să prind cele mai interesante cadre, ne-am plimbat pe uliţele înguste ale satului şi ne-am bucurat de aerul curat de munte.

Ziua s-a încheiat cu multă socializare, în jurul unui foc de tabără, la pensiunea “Hora cu brazi”. Am avut ocazia să ne cunoaştem mai bine, să ne bucurăm de un vin bun şi să depanăm amintiri din călătorii.

Ziua a doua a început cu un răsărit minunat, dar, din păcate, soarele s-a pierdut printre nori şi frigul şi-a făcut simţită prezenţa toată ziua. După un mic dejun copios, am pornit spre Plaiul Foii. Ne-am fixat „tabăra” la pensiunea Popasul Craiului şi am pornit pe jos să străbatem pădurile din apropiere.

Rasarit

După ce am îngheţat bine, ne-am retras cu toţii la pensiune, unde am servit masa de prânz, ne-am încălzit şi ne-am pregătit de drum. Am pornint spre Bucureşti cu un nod în gât şi cu promisiunea că ne vom întoarce în Piatra Craiului.

_MG_0885

Pe toată durata weekend-ului, ghidul nostru a fost Mircea Verghelet, directorul Parcului Naţional Piatra Craiului. Acesta ne-a povestit despre minunăţiile locului, despre trasee, fauna şi flora, despre legende, dar şi despre eforturile prin care luptă alături de rangeri pentru a salva şi proteja aceast minunat colţ de ţară.

*Fotografiile nu sunt procesate! Mai multe fotografii din Piatra Craiului!

Bloggerii participanţi: Anda Stanciulescu şi Ionut Maciucă – hailabord.roFlorin Arjocu – drumliber.roSorin Rusi (eu) – airlinestravel.roIulian Sîrbu – trans-ferro.comDragoş Asaftei – blogdefotografie.ro / dragosasaftei.roLuminiţa Niţoiu – playtech.roNarcisa Suruianu – travelgirls.roMălina Rusu – vacantapersonalizata.roAlin Popesu – noutatifoto.roIonuţ Iordache – jurnaldecalator.roIoana Acsinia – flutureledepiatra.roBogdan Petre – imidoresc.roRăzvan Bucur – devicer.roAndreea Stan – provinciala.roRăzvan Ion – vacantapersonalizata.roMonica Anghelovici – povestidecalatorie.ro si organizatorii nostri F64 – f64.ro/blog

6 păreri la “Piatra Craiului în imagini – la munte cu F64 şi Canon

  1. Sorin Autor articol

    Cu un obiectiv de genul 18-55 mm sau 40 mm poate as fi facut ceva mai multe fotografii cu peisaje. Nu m-a deranjat nici 70-200 mm, chiar m-am descurcat bine si cu el:)

  2. Pingback: Fotoaventura #craiulF64 #F64canon #fotopiatracraiului - continuare | Razvan Bucur

  3. Pingback: Toamna in Piatra Craiului | Airlines Travel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *