30
Dec
2008

Legea mamelor

Si uite asa, scandal dupa scandal. Azi se voteaza o lege, se scuipa 2 zile, apoi se voteaza alta lege si se scuipa alte 2 zile. Acum e la moda subiectul „Legea mamelor”. Este legea cu privire la indemnizatia ce urmeaza s-o primeasca fiecare mamica ce sta acasa cu bebelul.

Pe 15 octombrie, pe vremea vechiului guvern, se votase un proiect de lege prin care indemnizatia pentru mamele care sunt in concediu de maternitate sa se calculeze la 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 de lei. La acesti bani se mai adauga 200 RON alocatia copilului. Aceasta lege urma sa se aplice la inceputului anului 2009.

In prezent cica se incearca modificarea ei.
Ministrul muncii, Marian Sarbu, a anuntat luni, dupa discutiile informale care au avut loc la Guvern, ca legea mamelor, de majorare a indemnizatiei de crestere a copilului, se va aplica de la 1 ianuarie, dar ca, cel mai probabil, vor fi stabilite niste plafoane. de aici

Eu nu prea as fi deacord cu legea asta. Ma gandesc in primul rand cat de bine poti creste un copil cu 800 RON? Ma gandesc ca ar fi mai bine un plafon unic de indemnizatie. Dar acum ma gandesc ca cei saraci nu vor mai muncii si vor face copii pe banda rulanta. Mamele cu salariu mare vor avea de pierdut. Trebuie facut intr-un fel sa existe un echilibru. Care credeti voi ca ar fi solutia la legea asta? Sa nu facem discriminare, sa crestem si natalitatea (din ce stiu eu e in scadere), sa nu umplem tara de puradei abandonati sau trimisi pe la cersit, sa pastram un IQ destul de ridicat la nivel national si sa fie toata lumea multumita.

Update:Guvernul a decis pe 30.12.2008 ca Indemnizaţia pentru creşterea copilului – maxim 3 salarii medii pe economie detalii mediafax

You may also like

Inaugurarea Burj Dubai şi penele cui?
Va ajunge Geoană preşedinte interimar?
Nemernicii dracului
Rezultatele exit-poll-urilor la 21.00

2 Responses

  1. Poate o varianta ar fi 300 RON + 50% din salar
    la un salar de 600 RON se mai adauga 300 RON, deci ajunge la tot la 600 ron. (decent, pentru o femeie ce castiga cu slaba pregatire, care a platit putin impozit)

    la un salar urias mare, de 6.000 ron – indemnizatia ar fi 3.300 RON – meritat, doar a platit mult impozit la viata ei, si o femeie cu un asemenea salar nu o sa se apuce sa toarne o caruta de bani, dat totusi merita intretinuta daca a ajuns sa castige atat, doar si-a platit contributiile cu varf si indesat.

    Iar cine nu a lucrat in ultimele 12 luni sa primeasca doar 300RON …

    Cred ca ar fi cea mai echitabila varianta, desi nici 80-85% din salar n-ar fi nemeritat, pentru ca femeia aia a facut ceva si-a platit ceva impozite la un asemenea salar. Un copil consuma si bugetul femiliei nu trebuie afectat major.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Ce facem cu masinile iarna?

Ne dam pe gheata acolo unde avem ghinionul sa o intalnim. In orasul Tulcea, o data cu prima zapada au...

Închide