21
Ian
2012

Lumea de dincolo: Trezirea la viaţă – Underworld: Awakening (2012)

Aseară a rulat în avampremiră, pe ecranul Samsung IMAX 3D din AFI Cotroceni, filmul – Lumea de dincolo: Trezirea la viaţă – Underworld: Awakening (2012). Le mulţumesc fetelor de la Oxygenpr pentru invitaţii, dar acestea au mers la Iuliana, iar mai jos aveţi şi o scurtă povestioară despre film.

Sunt într-o perioadă ceva mai “întunecată”, să spunem, iar filmul acesta a picat taman bine. Miercuri seară am fost mușcată de un câine, așa că ce putea fi mai amuzant decât să merg vineri seară să văd un film cu vârcolaci și vampiri. Doar că vârcolacii din Underworld au o denumire ceva mai romanțată, le spunem lycani ( Doamne, sper să existe cuvântul ăsta în română, dacă nu, lasă că îl fac eu să existe :D)

Am văzut toate filmele seriei Underworld. Sunt un fan al filmelor și cărților cu vampiri, doar că nu joc în “Echipa Edward”. Ideea că vampirii sunt romantici, au porniri emo și sclipici pe ei îmi repugnă de-a dreptul.

Dar să trecem la lucruri mai serioase. Underworld- Awakening este clar un film pentru fanii genului – fantezie, acțiune, horror (soft). La fel ca primele 3 din serie, scenele sunt destul de întunecate, fix pe ideea de lume ascunsă. Iar scenele de bătaie au fost bine realizate. Pe Selene (Kate Beckinsale) o găsim în același costum negru mulat, care îi pune foarte bine în evidență silueta de felină, iar mișcările ei mai că îmi aduc aminte de gun-kata-ul lui Christian Bale din Equilibrium. Efectele 3D, pentru prima data, mi-au plăcut la nebunie și nu mi s-au părut a fi afară din context, doar pe ideea de a mai face un film 3D. M-am ferit de câteva ori de resturile exploziilor și am tresărit pe scaun la sunetele scoase de lycani.

Ce am învățat din Underworld 4 este că dacă omenirea ar ajunge într-adevăr să se confrunte cu o problemă a vampirilor și vârcolacilor, aș vrea să fac parte din echipa vampirilor. Mai ales dacă ai “pile” la strămoși și reușești să obții și “darul” de a te plimba în lumina soarelui fără să te aprinzi ca un băț de chibrit.

Actorii aleși pentru rolurile vampirilor sunt…frumoși, pur și simplu, pe când lycanii sunt creaturi de-a dreptul înfiorătoare și deloc …estetice. Cred că pe Theo James – vampirul David din film – o să avem ocazia să îl vedem mai des prin filme, iar Indiana Eiseley – noul copil hibrid al seriei – nu a făcut un rol rău. Nu știu ce au americanii de aleg nume de state pentru copiii lor, dar dacă Indiana urmează același drum ca și Dakota ( Fanning), atunci și pe ea s-ar putea să o vedem distribuită mai des prin filme.

Filmul este antrenant de la început până la sfârșit, nu îți permite să caști de plictiseală, iar finalul lasă loc și de o continuare. Poate o să avem ocazia să îl vedem mai mult și pe Michael (Scott Speedman). Nu știu de ce, dar cred că următorul Underworld, cu numărul 5, e “pe țeavă“, cum se spune.

În concluzie, Underworld: Awakening chiar se ridică la nivelul așteptărilor pentru serie, cel puțin din punctul meu de vedere, nu este rău că l-au făcut 3D și aștept cu nerăbdare o continuare a poveștii descendenților Corvinilor.

Underworld 4 este distribuit în România de Intercomfilm și deja îl puteți vedea pe marile ecrane. Imaginea la IMAX chiar a fost “crystal clear”și vă recomand să mergeți în AFI pentru a vedea filmul. Eu îi mulțumesc mult lui Sorin pentru invitația la film, era cazul să-mi curăț retina de vampiri sclipicioși și să-mi aduc aminte că vampirii, de când au fost inventați, sunt creaturi nemiloase și dornice de sânge.

You may also like

The Hobbit în format 3D HFR
James Bond 007 – SkyFall
Tinker Tailor Soldier Spy – Un spion care ştia prea multe (2012)
Happy Feet 2 (2012) – pinguinul curajos [video trailer]
Citește articolul precedent:
Ninge în ianuarie 2012

Da, mă bucur ca un copil de această ninsoare. Parcă s-a lăsat prea mult aşteptată. Păcat pentru că nu am...

Închide