12
Aug
2009

Mai mulţi bani în blogosferă

În 2009, an de criză, blogurile au început să atragă tot mai mulţi bani din publicitate. Advertiserii şi-au îndreptat privirile spre blogosferă în dorinţa de a cumpăra reclamă mai ieftină şi mult mai bine targetată şi monitorizată.  Se pare că e bună la ceva criza asta, pe partea de online creşte credibilitatea şi relevanţa blogosferei.

Acest lucru nu face decât să ne bucure şi să mă bucure pentru că aşa putem demonstra puterea online-ului în România şi mai ales puterea blogurilor. Anul trecut, firmele erau sceptice în privinţa reclamei pe bloguri, dar încet încet lumea se învaţă şi îşi dă seama că şi online-ul are potenţial si oferă rezultate bune în urma campaniilor de publicitate. A crecut numărul firmelor ce au cumpărat reclama pe bloguri, dar şi a sumelor plătite. Unele campanii au avut mai mult succes în online decât pe print sau TV unde preţurile sunt considerabil mult mai mari.

Vali Petcu, Ionut Oprea, Alex Negrea, Dan Ştefancu, Cristi Manafu au dat câteva declaraţii interesante şi optimiste pentru standard.ro, cu privire la sumele încasate, procente şi alte statistici.

Eu nu pot să dau procente pentru că anul trecut, în prima jumătate a anului, nu câştigam nimic din blog.

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Din online…
Gigel si ale sale stickere

17 Responses

 1. Vad ca si tu ai publicitate platita pe numarul de click-uri/1000 de afisari. Nu stiu cat este de rentabila, dar nu cred ca voi pune pe blog la mine asa ceva din simplul motiv ca lumea nu da click pe ele, iar cei care castiga ceva au reclamele mult prea enevante(stit voi, ferestre care se deschid singure). Eu cred ca mai mult pierzi cu acestea decat castigi, e, acum fiecare stie cum sa isi conduca blogul, blog care pentru unii este chiar o afacere.

 2. Eu cred ca nu e decat o gogoasa de agatat noi advertiseri! Cum pana mea banii sunt mai multi si bannerele sau campaniile de pe blogurile sunt mai putine! Sa inteleg ca au crescut ca valaoare bannerele si campaniile?
  Nu prea cred… SINCER! 🙁

 3. Artistu – comparativ cu anul trec, ba da:). Zoso a crescut preturile:D. Plus c-au venit mai multi investitori, dar cu campanii mai scurte. Eu pot spune ca am un an pe plus, dar inca nu stiu exact ce sume:D

 4. @midvana – se pot castiva cativa EURO sau cateva mii de EURO. Zoso castiga foarte bine si traieste din asa ceva. Ca el mai sunt si alti bloggeri. Nu e salariu sau venit fix:)

 5. Pe mine unul chiar nu ma bucura advertiserii romani , pentru ca sunt zgarciti . Decat sa le tin bannerul pentru o suma modica de 10 sau 20 de euro pe luna mai bine prefer sa am spatiu gol 🙂

  @Midvana – Sumele castigate din blogging difera de la luna la luna . Luna asta poti sa scoti 200 si luna viitoare poti sa scoti 500 sau chiar mai putin .

 6. @Perfu cine te pune sa te vinzi ieftin? Ati uitat cand spunea zoso pe blogul sau sa nu va mai vindeti ieftin? Acum depinde si de tine la cat iti evaluezi munca…

 7. vreau si u niste sfaturi, pls … eu nu am reclame pe blog, scriu doar pt ca-mi place, prin umare nu castig niciun ban de pe urma lui, desi … n-ar fi rau 💡

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Pasajul Unirii de la metrou se închide

Pasajul pietonal de legătură între Piaţa Unirii 1 şi 2 se va inchide, în perioada 16 august – 5 septembrie,...

Închide