7
Iun
2009

Marea Finală „Recycle, Raft & Race!”

Astăzi, pe o căldură insuportabilă, a avut loc Marea Finală „Recycle, Raft & Race!” şi s-a ţinut pe lacul Băneasa din Bucureşti. A fost o superbă întrecere între patru plute confecţionate din PET-urile strânse de voluntarii MaiMultVerde de pe Valea Prahovei.

Alături de voluntari au vâslit şi vedetele implicate în proiect: Iulia Vantur (Pro Tv), Răzvan Fodor (Acasă Tv), Amalia Enache (Pro Tv), Cabral Ibacka (Acasă Tv), Malvina Cservenschi (TVR), Virgil Ianţu (Prima Tv) şi Andreea Răducan.

De la acest eveniment nu a putut lipsi Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Nicolae Nemirschi, iar gazda întrecerii a fost Dragoş Bucurenci, preşedintele MaiMultVerde.

Nu s-a înghesuit foarte multă lume, poate că nici nu ştiau foarte mulţi sau vremea de afară te face să stai in casă. Prezenţi au fost prietenii voluntarilor MaiMultVerde, oameni din presă şi câţiva trecători curioşi.

Mai jos aveţi câteva fotografii şi filmuleţe.
Cursa Recycle Raft Race

Cursa Recycle Raft Race

Cursa Recycle Raft Race

A fost distractiv, fun şi toata lumea s-a simţit bine. Am uitat să menţionez că nu mi-a plăcut finalul. Au început să apară discuţii care ia locul I. Eu aş fi dat premiul cel mare tuturor. Toşi au fostşi s-au chinuit să strangă gunoaiele. Pentru faza de la final, o bilă neagră organizatorilor.

Însă înainte să închei acest articol, am şi eu câteva întrebări pentru ecologişti:” Ecologiştii sunt mereu ecologişti sau doar cand merg la munte pe banii sponsorilor şi când sunt daţi la TV? Aţi atras atenţia fumătorilor de pe mal să nu mai arunce chiştoacele aiurea pe jos? Ati sfătuit oamenii care au consumat bere să ducă sticlele la bar şi să nu arunce steguleţele si paharele de unică folosinţă pe jos? Măcar azi pentru că era un eveniment ecologic.

Întâmplător, pe scările unei terase am văzut câteva lucruri pe care le-am şi fotografiat.

Aţi trecut toţi pe lângă ele şi unul nu a luat măsuri. Aşa NU! O bilă neagră organizaţiei.

Într-o seară, la Romexpo, eu am fost avertizat de Nihasa şi mi s-a bătut obrazul c-am aruncat jumătate de ţigară pe jos. Mi-am dat seama că am greşit, nu mi-am reparat greşeala, dar de atunci evit să mai fac asta. Prefer să arunc la coş. Aşa da!

Îi felicit pe tinerii ce au luat parte la strângerea de deşeuri şi pentru efortul depus, dar nu am nici un respect pentru organizatori. Pe sticlă va apare tot unu mare care va spune: „Uitaţi ce am fost în stare să fac”.

P.S.: Am scris „filmuleţe” pentru că voi mai posta încă 2 sper…

You may also like

Colorează-ți Crăciunul! – ce am ratat…
#papanasimeeting – cei mai tari papanaşi
Weekend de decembrie 2009
45 de copii fericiţi – Smile 2009 la final

11 Responses

 1. Pingback : Victorie! :P | Bluarto - Zâmbeşte de vorbă bună!

 2. Pingback : Mesaj de la Cabral | Blogu` Lu` Sorin

 3. foarte frumoase relatarea si filmuletul, am preluat si pe http://www.maimultverde.ro
  ehe, sticlele de Heineken au tronat pe pavaj, ce-i drept, dar asta pt. ca oamenii de la Carnivore(terasa) nu ne lasau sa le folosim spatiul si nici cosurile de gunoi. Sticlele in cauza au ajuns sub ochii mei la cosul de gunoi, preluate de-acolo de colega mea Camelia. So, as vopsi bila neagra in verde:))

 4. Ioan erau mai multe…exact la scarile care duceau spre terasa. Stiu ca la un moment dat a venit o fata de acolo si a luat aceste 2 sticle, dar alte 2 inca nu:)..Bine …vopsim bila neagra in verde…

 5. deeea

  Raspuns pentru intrebarea:”Ecologiştii sunt mereu ecologişti sau doar cand merg la munte pe banii sponsorilor şi când sunt daţi la TV? Aţi atras atenţia fumătorilor de pe mal să nu mai arunce chiştoacele aiurea pe jos? Ati sfătuit oamenii care au consumat bere să ducă sticlele la bar şi să nu arunce steguleţele si paharele de unică folosinţă pe jos? Măcar azi pentru că era un eveniment ecologic.”
  Ecologistii sunt mereu ecologisti…am ramas pana la final si am strans gunoiul lasat in urma.

 6. Nu vreau sa se supere nimeni. Eu am pus doar cateva intrebari si am semnalat cateva nereguli. Daca totul s-a terminat cu bine, atunci va felicit. Mi-a placut sa stau printre oamenii in verde si sa-i aud vorbind cu atata pasiune despre ceea ce fac si cum se distreaza cand strang gunoaiele.

 7. mihai seria 3

  si eu am trait momente frumoase la cursa si am facut curat in padure. ma bucur ca am intalnit oameni frumosi si preocupati ca voi

 8. Pingback : Ultimul weekend de vară | Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Cu subînţeles…

Da, da...

Închide