You may also like

În adolescență…
Ce facem cu superficialitatea şi generalizarea?
Şi el are telefon
Problemele cotidiene

9 Responses

 1. Ally, in acea fotografie sunt multi delfini ucisi in Insulele Feroe (Danemarca). Acest eveniment este un ritual prin care tinerii isi arata barbatia in fiecare an. E normal sa ucizi asemenea animalute marine doar ca sa dovedesti ca esti barbat?

 2. @ Alinush: imi este greu sa compar ceva cu un lucru ce nu exista.

  Oricum nu este nicio organizatie mondiala care sa poata face ceva? Pentru ca si Danemarca se supune legilor internationala, deci in asemenea cazuri cred ca s-ar putea trece peste legislatia foarte proasta a statului invocand dreptul international

 3. Gica

  Insulele Feroe sunt doar sub tutela Danemarcei. Ei sunt un popor separat. Probablil ca guvernul danez considera asta ca pe ceva ce tine de etnie si obiceiuri. Spun probabil pt ca nu stiu cat se poate amesteca Danemarca in treburile lor. Cei cca. 50.000 de feroezi vroiau acum cativa ani sa se desprinda de Danemarca, dar totusi sa primeasca inca bani de la danezi…:-)
  Este oricum un spectacol bizar si crud.
  Alinush, poate esti mai tanara, politic sunt niste tabuuri:
  Pt ca Danmerca face parte din „tarile prietene” nu se face prea mare scandal. Imaginati-va daca se intampla asta in Romania…..

 4. Stiu ca stirea e veche si banuiesc ca sursa ti-a fost siteul acelui domn Iulian Urban. Imi pare rau, dar ca si el, nu stii despre ce este vorba cu adevarat. Nu stiu de ce se discuta atat de mult despre Danemarca care nu are niciun fel de amestec in tarisoara asta, in primul rand. In al doilea rand, sunt balene, nicidecum delfini. „Long finned pilot whales” le spune in engleza, o specie nicidecum pe cale de disparitie. Nu stiu cine a inventat acea denumire de „Delfin Calderon” dar si-a atins scopul, a creat un val de isterie si violenta mondiala, care nu face cinste omuluicivilizat. Fac parte din aceeasi familie cu delfini, dar, la urma urmelor si orca tot din aceeasi familie face parte sinimeni nu ii zice delfin.Nu sunt multi vanate multe exemplare, feroezii daca omoara cateva sute intr-un an. Comapara cu sutele de mii de capete de animale care mor pentru consumul nostru zilnic. Si nu mor frumos, ascultand muzica in timp ce li seface somn. Vanatoarea in sine se face numai si numai pentru carne. Prostia cu „dovedirea barbatiei” a fost iara inteligent aruncata ca sa creeze indignare. Daca nu stii, si banuiesc ca nu din moment ce ai preluat stirea ca atare, numai anumiti oameni sunt capabili sa faca asa ceva. Nu este la indemana oricui sa stea in apa de 8C, sa traga o ditamai balena de 5m la mal si sa ii taie gatul. Daca te uiti cu atentie la poze, in apa sunt numai barbati in toata puterea cuvantului, chiar ti se pare ca aia au ceva de demonstrat? Am scris mai multe despre pe blogul meu, daca crezi ca te intereseaza si ca merita efortul, te invit sa citesti si articolul meu. Ma doare ca ne repezim sa ii criticam si sa ii aratam cu degetul in conditiile in care, hai sa fim seriosi, nici noi nu suntem mai prejos. Traiesc de ani buni intre ei,le cunosc mentalitatea si obiceiurile si te pot asigura ca nu este vorba de o sarbatoare / distractie / barbarie / dovedire a barbatiei, ci pur si simplu de o vanatoare facuta pentru carne si care nu are cum sa aiba loc intr-un abator, in spatele usilor inchise ca sa nu se socheze nimeni.
  PS. Ca sa ii raspund si lui Gica, da, insulele Feroe primeste bani de la Danemarca, dar ii primeste pentru institutiile pe care Danemarca nu vrea sa le lase din mana: politia, judecatoria, radarul NATO si paza de coasta. In rest se autogestioneaza economic si trebuie sa subliniez ca a fost una dintre putinele tari care a ajutat Islanda atunci cand aceasta a intrat in problemele financiare masive de acum 2 ani. SI nu se face scandal nu pentru ca Danemarca ne-ar fi aliata, ci pentru ca la nivel inalt se cunoaste bine situatia si nu se pot face de ras precum agariciul de Luca Romagnioli care nu a fost vreodata in Feroe, dar chitaie oripilat prin parlamentul european. Nu se fac gafe politice de genul asta.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Ce luati cu voi?

Cred ca toti avem obiceiul sa luam cu noi cateva obiecte cand plecam din casa. Eu, si pana la paine,...

Închide