Mi-am luat HDD extern

De câteva zile, informaţia o stochez pe un Seagate FreeAgent Desk 500GB 7200RPM 16MB, hard disk extern ce merită toate aplauzele. Am ales varianta externa din câteva motive:
– În calculator am 2 HDD micuţe, unul dă semne de oboseala şi am ales să-l înlocuiesc cu un HDD extern pentru o mai mare siguranţă.
– Ca să nu forţez sursa calculatorului prin conectarea unui HDD intern. Cel extern se alimenteaza separat şi se leagă de calculator prin USB.
– Îmi oferă mobilitate. Pot pleca cu HDD-ul şi-l pot conecta la un alt calculator, daca voi avea nevoie.
– Cel extern nu ocupă spaţiu mult, stă şi pe verticală. Îmi era greu să mai bag unul intern, în carcasa mea, pe lângă celelalte 2 HDD-uri şi ceva cabluri.

Mi s-a părut cel mai ok, la raport calitate/preţ, dintre hard disk-urile externe şi până în prezent sunt mulţumit. Se pare că şi calculatorul e mulţumit cu HDD-urile interne formatate şi un C mai liber.
Eu l-am luat de aici cu 288 lei, acum a mai crescut puţin din cauza cursului valutar. Îl mai găsiţi aici şi aici cu preţuri asemănătoare, după preferinţe.

8 păreri la “Mi-am luat HDD extern

 1. wassup

  Daca mai puneai 100 iti luai unul de 1TB ceea ce mi se pare cel mai convenabil la raport calitate/pret 🙂

  Eu zilele astea imi iau un Laptop, si vreau ca il acel moment sa achizitionez si un HDD extern, mergand mai mult pe varianta My Book de la WD.

 2. Sorin Autor articol

  Fiecare cu posiblitatile si preferintele:). E adevarat ce spuneai tu…dar nu se mai merita cel de 1TB extern pentru ca luam la 250 intern…dar nu am nevoie de spatiu…am nevoie doar sa-mi externalizez salvarea de informatii…

 3. wassup

  @sorin: eu am 1,5 TB in calculator, si sunt pline toate partitiile. Acum am apelat la un hdd extern de 100 gb, pentru a mai avea loc, dar sper ca zilele astea sa imi fac ordine pe aici, si ce nu imi mai trebuie sa sterg, iar informatiile cu cantitati mai mari sa le scriu pe dvd-uri.

 4. Cristi VADUVA

  Si eu am exact acelasi fel de HDD extern, tot de 500GB l-am luat in martie si sunt multumit de el. Tot ca solutie de backup il folosesc si eu, transfer din cand in cand informatiile importante acolo. Eu n-am avut nici un fel de probleme cu el, sunt multumit de viteza de transfer, pret, capacitate.

 5. Sorin Autor articol

  stelistul07 – cine pirateaza…Eu mi-am luat HDD decent si 90% sunt poze si filmari de la evenimente:)…am zis mai sus cata informatie am eu.

Comentariile sunt închise.