11
Iul
2009

Microsoft este provocat de Google

Google nu se mulţumeşte cu primul loc la motoarele de căutare, nici cu faptul că deţine youtube, picasa şi asigură foarte multe servicii şi aplicaţii pentru online. S-a bagat şi peste piaţa browserelor o data cu lansarea lui Google Chrome. Acum, dupa lansarea unui sistem de operare pentru mobile, anunţă că va lansa şi un sistem de operare pentru PC-uri.

Practic Google provoacă Microsoft la o competiţie pe nişa sistemelor de operare pentru PC şi notebook-uri. Noul sistem de operare se numeste „Chrome OS” şi va funcţiona pe toate platformele X86, dar şi pe procesoare de tip ARM. Are la baza are un nucleu de Linux şi toate serviciile oferite de Google pentru online, vor fi implementate. În prezent Google colaborează cu mai mulţi producatori OEM şi speră ca-n 2010 să apară primele notebook-uri echipate cu Chrome OS. Acesta este un proiect nou, separat de Android şi este open source.

Google a răspuns unei serii de întrebări pe Google Chrome Blog.

Acest gigant din industria online a influenţat foarte mult internetul şi utilizatorii, mai ales în ultimii 5 ani. Motorul de căutare a ajuns pe primul loc in lume, browserul s-a bucurat de un real succes, la fel şi sistemul de operare pentru mobile, totuşi eu sunt putin sceptic în ceea ce priveste noul sistem de opearare pentru PC. Din experienţa mea, am ajuns la concluzia că o companie care face un lucru foarte bine, nu înseamnă ca va reuşi să facă totul bine. Microsoft vine tare din spate cu Windows 7. Rămâne de văzut care sistem de opare se va impune pe piaţă în 2010.

You may also like

HTC şi Microsoft au lansat Windows Phone 8X şi Windows Phone 8S (specificaţii tehnice)
HTC susţine platforma Windows Phone 8
Project Glass: One day…
Internet Explorer 9 – spot publicitar

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
#BeerTweetMeet – un eveniment cu 6 e-uri

La mine a fost şi cu 6 beri. Ideea acestui eveniment a fost lansată de Claudiu într-un fast-food acum câteva...

Închide