13
Ian
2009

Mircea Badea si traficul

In luna noiembrie, Mircea Badea isi face blog. Se hotaraste sa intre in blogosfera pentru a-si putea duce „bataliile” cu „blogarasii” (asa cum ii numeste el). Pe data de 25 noiembrie isi inregistreaza blogul in trafic.ro, cel mai utilizat serviciu de monitorizare folosit in Romania.

Intrarea lui Badea in blogosfera a facut valva in randul blogarilor. Multi l-au acuzat si l-au injurat, altii l-au sustinut, cert este ca a avut o lansare cu „surle si trambite”. Eu unu l-am cam criticat, pentru ca nu ma asteptam sa se alature „prostimii” (asa cum numeste el blogarii).

La nici 2 luni de la lansare, mai exact la o zi de la relansare, blogul lui Mircea Badea ajunge sa stabileasca un nou record de vizitatori: Record de vizitatori pe zi (09.01.2009): 25.659 (trafic.ro). Multi au pus asta pe seama faptului ca este o vedeta de televiziune si ca-si face reclama in emisiune. Eu tin sa precizez ca m-am tot uitat la emisiunea lui si sincer va spun ca nu am auzit sa pronunte numele blogului sau decat de 2-3 ori (o data in emisiunea din seara de 12.01.2009). Vedeta de televiziune este si Serban Huidu si a facut reclama in emisiunea „Carcotasii” dar recordul de vizitatori a fost mult mai slab: Record de vizitatori pe zi (23.10.2008): 8.665 (trafic.ro).
Multi au spus ca s-a scris mult despre el, cu toate ca daca dati o cautare pe google o sa vedeti ca numarul de link-uri spre blogul lui Mircea Badea este destul de mic.

Asta m-a facut sa-mi pun intrebarea: „Cum a reusit sa adune atatia vizitatori?”. Am putea spune ca a facut spam, dar cum va explicati ca bounce rate-ul e atat de mic: Vineri, 09.01.2009 30.56% 28.450. Am putea spune ca traficul l-ar fi facut pe seama articolului din ziarul „Click„, dar articolul cu pricina a inregistrat doar un numar de „9039 afisari” (pana la ora asta in care scriu articolul).

Mai mentionez ca 90% din cei care lasa comentarii, sunt fara blog sau site. A reusit sa aduca cititori din afara blogosferei si poate chiar fara prea mari tangente cu internetul, dar care intra si-l citesc. El a putut si a demonstrat ca se poate.

Hai sa aducem si noi (nu ma refer la mine, ma refer la toti blogarii), dar cum?

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
Blogger face – Sorin Rusi
Bucureştiul nostru drag…
Studii demografice – noiembrie 2009 – sorin.rusi.ro

5 Responses

 1. Nu m-ar deranja sa am traficul lui 🙂

  Cei ce-l injura sunt la fel de penibili cum e si el cu unele din fazele lui de kko.

  Fiecare cu caracterul si personalitatea lui, Becali, Vadim, Badea si multi altii sunt persoane publice care s-au afirmat prin caracter si personalitate diferite fata de turma

 2. cum a făcut traficul? e de ajuns să menţioneze de 2-3 ori în emisiune că are blog, că repede mirceabadienii au şi intrat pe net.
  ai fi surprins să vezi câţi susţinători are.
  În ultimul articol al lui, i-am atras atenţia că şi eu puteam scrie bolduit un comentariu cu greşeli grave de gramatică pentru a-l învinui pe Huidu (ştii că Huidu răspunde comentariilor prin editarea lor şi scrisul cu caractere bolduite).
  Probabil vreun mirceabadian ofuscat a publicat comentariul doar pentru a-i da apă la moară idolului.
  Mie îmi place emisiunea lui MB dar câteodată pur şi simplu mă enervează. Bine o urmăresc doar când face el ceva ieşit din comun (aruncă pantofi, scuipă înjură) pe youtube.
  Apropo era şi un filmuleţ pe PROTV cu nişte tâmpiţi care făceau patinaj cu maşina pe un lac îngheţat. Dacă ai timp şi internet bun ( nu ca al meu) bagă-l pe blog. Baftă!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Premiile Globul de Aur 2009

Noaptea trecuta s-au decernat premiile Globul de Aur 2009, un evenimente hollywoodian cu multe vedete pe covorul rosu. Aceasta gala...

Închide