Monitoare LCD de ultima generatie

Astazi vreu sa va prezint cateva monitoare LCD. Sunt probabil cele mai noi monitoare aparute pe piata de profil. Spre surprinderea mea, nu LG, nu SAMSUNG, ci Dell si Nec vin si ne prezinta cate un model de monitor LCD de ultima generatie.
Hai sa incepem cu cel prezentat de Nec. Este vorba de modelul NEC MultiSync Enterprise Advance SeriesEA261WM. Este un model dedicat clasei business. Spre bucuria mea, acest model este dedicat pentru aplicatii de tip DTP, editare grafica si video. Tehnologia de afisare este WUXGA cu o rezolutie de 1920 x 1200. Va mai pot spune ca acest model are un contrast de 1000:1 si timp de raspuns de 5ms. Conectori digitali DVI-D si HDMI. Noi, ca utilizatori de sisteme, ne dorim monitoare cat mai mari, cu protectie si radiatii minime.
Al doilea monitor vine de la Dell si este vorba de modelul Dell UltraSharp 2709W. Acest model este putin mai mare, de 27inch. Mi-ar place sa am un astfel de monitor pentru ca are un contrast de 3000:1, o rezolutie nativa 1920 x 1200 si are conectori DVI-D, HDMI, VGA, Component, Composit. Beneficiaza si de un card reader. Momentan pretul este cam cat un calculator performant de ultima generatie, adica pretul dat de Blogatu pe noul sistem, adica aproximativ 1000 $, sau 2400 RON. Poate in cativa ani ajung sa detin si eu un astfel de gigant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *