muzeul_george_enescu

Muzeul Naţional „George Enescu” – Noaptea Muzeelor 2011

De Noaptea Muzeelor 2011, cum n-am avut stare, am ieşit cu prietenii la o călătorie în lumea culturală. A fost mai mult un teasing al muzeelor. Aglomeraţia nu ne-a permis să vizităm prea multe muzee şi nici să zăbovim mai mult de câteva secunde în faţa exponatelor. Aşa că pe 2011 am în plan să vizitez 1-2 muzee pe lună. Poate se deschide şi „Antipa”!

Noaptea Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a şaptea ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopţii Muzeelor în anul 2009.

Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, instituite de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 18 mai. În anul 2011 Noaptea Muzeelor este pentru prima dată patronată oficial și de ICOM.

muzeul_george_enescu

Din toată nebunia, am rămas cu mai multe amintiri frumoase de la Muzeul Naţional „George Enescu”. Am fost impresionat de Palatul Cantacuzino şi de expoziţia marelui compozitor, violonist, pedagog, pianist și dirijor – George Enescu. Este primul muzeu pe lista mea şi-l voi revedea curând.

Dacă aveţi ocazia, nu rataţi „George Enescu”. Şi atenţie la cronologia lucrurilor expuse. În trei săli ale palatului, se desfăşoară cronologic expoziţia dedicată lui George Enescu. Cuprinde, fotografii, manuscrise, instrumente muzicale, diplome, decoraţiuni şi chiar masca mortuară. După ce-i păşeşti pragul deja intri într-o altă lume şi ai senzaţia că trăieşti în trecut. Cu toată agitaţia, eu vorbeam în şoaptă şi cu teama să nu deranjez atmosfera. Pe fundal se auzeau operele marelui compozitor. Mai multe informaţii găsiţi pe www.georgeenescu.ro.

Mai jos aveţi şi câteva fotografii realizate cu Panasonic Lumix TZ18.

Câteva păreri interesante găseşti şi la Mariciu, iar Cristina a apreciat, ca şi mine, Muzeul Naţional „George Enescu”.

9 păreri la “Muzeul Naţional „George Enescu” – Noaptea Muzeelor 2011

 1. Pingback: Anonim

 2. Pingback: Noaptea Muzeelor 2011 @ Mariciu.ro

 3. Mari

  Foarte tare ideea ta cu vizitare unui muzeu pe luna. Ar fi misto sa vizitam un muzeu pe luna, mai ales ca Bucurestiu se poate lauda cu multe muzee, unul mai interesant decat celalalt. Propun in viitorul apropiat muzeul militar, despre care am auzit ca e foarte interesant. 🙂

 4. Sorin Autor articol

  Mari, pai chiar putem sa programam deja:)…De el am auzit si eu ca este foarte frumos…avioane si elicoptere…tunuri…O grenada vreau si eu…:D

 5. Muzeul National "George Enescu"

  Muzeul National „George Enescu” va multumeste pentru aprecieri si va asteapta la concertele pe care le gazduieste in fiecare saptamana!
  Numai bine!

 6. Sorin Autor articol

  Cris:), pai da cand doriti, adunam trupa si mergem sa ne culturalizam:D…Chiar mi-ar placea sa merg la un concert:)

 7. Pingback: Noaptea Muzeelor 2011 | Mindfields

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *