3
Mar
2012

Nokia 808 PureView şi camera de 41 megapixeli

Nokia s-a remarcat la MWC 2012 cu un singur produs special – Nokia 808 PureView şi camera de 41 megapixeli. Da, aţi citit bine – 41 megapixeli. Aşa că am devenit curios şi am căutat „secretul” din spatele acestui telefon minune.

După ce am citit zeci de articole cu şi despre Nokia 808 PureView, am ajuns la concluzia că modelul nu are un design atrăgător, dar camera specială chiar face fotografii la o calitate foarte bună. Nu cred că se apropie de performanţele unui DSLR, dar se descurcă mult mai bine comparativ cu alte smartphone-uri dedicate fotografiei.

Secretul camerei de 41MP (reali 38MP) stă într-o tehnologie de interpolare avansată, menită să asigure o calitate mai bună fotografiilor realizate şi cu un „zgomot” redus. Pentru mine nu prea contează câţi megapixeli are camera. Mai importante sunt lentilele şi mecanismul de procesare foto. Aceeaşi cameră poate filma şi la calitate Full HD impresionant de bine.

Video realizat cu Nokia 808 PureView şi camera de 41 megapixeli

Vedeţi şi fotografii realizate cu Nokia 808 PureView!

N-am înţeles de ce Nokia a înzestrat aceast smartphone cu sistemul de operare Symbian Belle. Adică mai există Symbian? Sper să testez un Nokia 808 PureView şi să revin cu mai multe informaţii şi păreri personale. Chiar dacă am citit şi mici review-uri în care produsul este lăudat, totuşi aştept să-l văd în acţiune.

Mai jos aveţi o prezentare pentru Nokia 808 PureView

You may also like

Nokia E7 – noul communicator
Ce faci când vrei să te relaxezi?
Flori de gheata
Eu OVI, noi OVI

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Grolsch lansează Energiea Pub

Grolsch lansează Energiea – pub neconvenţional de cultură urbană - localizat pe Strada Brezoianu nr 4, în locul fostei tipografii...

Închide