13
Iun
2011

Nokia E7 – noul communicator

Câteva zile am butonat telefonul mobil Nokia E7 – noul communicator. Producătorul finlandez încearcă să ducă mai departe numele şi ideea telefoanelor communicator prin acest model, urmaş al lui Nokia N900 Communicator. Am fost fan acestei generaţii de telefoane, dar n-am reuşit să mă bucur de ele:).

Nokia E7

La design seamănă foarte mult cu Nokia N8, dar are tastatură QWERTY. L-am butonat, l-am întors pe toate părţile şi pot spune că este un telefon business communicator, dar Symbian trebuie să dispară din ecuaţie în viitorul apropiat. Sistemul de operare este stabil, se mişcă bine, dar nu prea sunt aplicaţii pentru el şi aspectul acesta îngrădeşte mult telefonul. Eu am o părere foarte bună despre Nokia, dar în ultimii 2 ani şi-au cam jucat greşit cărţile. Sau poate că nici ei n-au crezut în succesul sistemului de operare oferit de Google – Android. Sper la o revenire în forţă, odată cu semnarea parteneriatului cu Microsoft!

Specificaţii tehnice complete pentru Nokia E7

Nokia E7 încearcă să se impună într-o piaţă plină de smartphonuri şi are o misiune destul de dificilă. Trebuie să-i asigure utilizatorului toate avantajele de care are nevoie: comunicare, servicii multimedia, acces rapid la reţele sociale, gama completă de servicii pentru internet, calitate, rezistenţă, viteză mare de lucru etc. Multe avantaje, din cele enumerate, le găsim şi la E7, dar are şi minusuri.

Nokia E7

Am fost mulţumit de calitatea convorbirilor, serviciilor multimedia, viteza de lucru. Camera foto/video s-a comportat bine, dar este loc şi de mai bine. Autonomia bateriei cam lasă de dorit, fiind de aproximativ 30 de ore într-un mod normal de utilizare. Cu toată tehnologia din prezent, producătorii încă n-au găsit cheia succesului la baterie.

Nokia E7

În concluzie, Nokia E7 se poziţionează ca urmaş al seriei Communicator, dar se situează în urma competiţiei, mai ales la capitolul funcţii. Oricât de bine ar arăta, telefoanele cu Symbian nu mai sunt în topul preferinţelor utilizatorilor. Aş recomanda Nokia E7 doar pentru fanii companiei finlandeze şi pentru cei ce doresc un telefon cu tastatură QWERTY, fără pretenţii cu privire la sistemul de operare. Este un telefon recomandat pentru oamenii de business. Pe o parte sunt nostalgic şi îndrăgesc acest telefon, dar pe altă parte sunt practic şi îmi pare rău că voi trăda Symbian-ul şi Nokia dacă nu se schimbă ceva pe viitor!

Părţi bune:
– tastatură fizică bună, practică, uşor de utilizat;
– calitatea materialelor este foarte bună;
– cameră foto-video bună;
– Funcţii business.

Părţi rele:
– Sistem de operare invechit, funcţii limitate, lipsa aplicaţiilor;
– Nu oferă acces la baterie;

Poţi cumpăra Nokia E7 de la eMAG – 2 080 lei

Citeşte: Ce faci când vrei să te relaxezi? – pozele făcute cu Nokia E7

Video filmat ziua cu Nokia E7

Video filmat noaptea cu Nokia E7

You may also like

Project Glass: One day…
Nokia 808 PureView şi camera de 41 megapixeli
HTC Titan cu Windows Phone 7.5 Mango
Ce faci când vrei să te relaxezi?

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
X Factor – audiţii Bucureşti – 11 iunie 2011

Se pare ca nu mai este mult şi se dă startul unui nou show TV - X Factor. Ieri am...

Închide