23
Mar
2009

Noul Cod Civil pune „botnita” la presa

La inceput parea o gluma, dar pe masura ce timpul trece gluma se ingroasa si ne dam seama ca ceea ce se intampla este cat se poate de real. Citesc in presa tot mai multe articole cu privire la legile penibile din noul cod civil si noul cod penal.

In presa apar tot mai multe articole in care se anunta ca noile legi din Codul Civil ingradesc libertatea de exprimare. Cu alte cuvinte, se pune „botnita” la presa. Nici pe vremea lui Ceausescu nu erau atat de drastice prevederile codului civil. Mihai Bendeac trage un semnal de alarma si spune ca exista riscul, ca prin aprobarea noului Cod Civil, Mondenii sa dispara.

„O altă atingere adusă vieţii private este considerată: utilizarea numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană în alt scop decât informarea legitimă a publicului” (art. 80 litera i). Prin analizarea art. 80 litera i, ne dam seama ca emisiunile de tip pamflet vor disparea. Adica exista riscul ca la TV sa nu mai vedem Mondenii, Cronica Carcotasilor, In gura presei, Divertis etc.

Cine ne va mai face sa radem? Probabil ca vom incepe sa urmarim emisiuni in care se spun bancuri cu „Bula”, emisiuni in care sunt promovate pitzipoance si cocalari si o sa urmarim O(zero)TV-ul pentru ca este un post de televiziune penibil si de divertisment negru.

“Este interzisă orice atingere adusă imaginii, onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia sau fără ca legea să permită acest lucru”. (art. 78 alin. 2)
Conform articolului de mai sus, publicatiile Click, Cancan si altele de profil vor disparea si ele. Paparazi vor ramane fara job. Eu nu stiu ca un paparaz sa vina sa ceara voie sa te fotografieze in ipostaze inedite.

Organizatiile abilitate cer Ministerului de Justitie sa elimine din noul Cod Civil, articolele care ingradesc libertatea de exprimare si libertatea presei. Mai multe detalii despre acest subiect gasiti pe paginademedia

Mie unu, mi se par destul de aberante unele legi din codul Civil. Eu sper ca se vor elimina acele legi proaste si ca nu va fi aprobat in forma actuala. Clasa politica risca mult intr-un an electoral. Am convingerea ca anul acesta vom avea alt presedinte fata de cel prezent. Voi vota schimbarea.

You may also like

Fotbal la metrou
Cum se joaca Foosball
Sa calcam acceleratia…
Suc la dozator…
Citește articolul precedent:
ABBA si Modern Talking

Sunt 2 formatii de muzica pop, ce-mi place sa le ascult oricand. Iubesc muzica veche. Mereu am fost fascinat de...

Închide