26
Oct
2009

Nu există: nu pot…

Sub sloganul „Nu există: nu pot…„, mi-am început cariera de freelancer în urmă cu 1 an. Mai exact, pe 1 noiembrie 2008 eram cu demisia pe masa directorului. Am îndrăznit să-mi iau „inima în dinţi” şi să aleg un drum nou, plin de necunoscut şi foarte greu. Ştiam că nu-mi va fi uşor şi eram conştient de greutăţile vieţii, dar mi-am asumat toate aceste lucruri. Ambiţia, încrederea în mine şi optimismul m-au făcut să merg înainte. Tot ceea ce voi face va fi doar pentru mine şi viitorul meu şi va fi făcut din pasiune şi plăcere.

Acum, după 1 an de freelancer şi om liber, pot spune că sunt mulţumit şi, cel mai important, fericit. Nu câştig foarte mult, dar decent, cât să mă întreţin. Ştiu că sunt încă la început, dar am învăţat multe în aceste 365 de zile şi sunt conştient că mai am multe de făcut şi de învăţat. Greul abia acum începe. Încerc să mă împart între viaţa de blogger, freelancer, pasionatul de IT&C şi să practic hobby-urile: călătoria, fotografia etc. Ajung să muncesc şi 18 ore pe zi, dar o fac din plăcere. Îmi respect colaboratorii şi vreau să dau tot ce am mai bun din mine. Fac ce-mi place şi sunt „liber„.

De câteva luni, am pornit şi 2 proiecte pe o nişă tehnică de IT&C, iar „vânzarea maşinilor pe online” nu va fi doar un proiect pe hârtie. Cred în ideile mele şi în potenţialul acestor proiecte. Este foarte greu fără o finanţare şi un sprijin, dar POT să le fac. Nu le fac în 3 luni, le fac în 12 luni, dar voi lupta pentru acestea. Voi căuta să atrag tineri ambiţioşi, care vor să mă ajute, care vor să lupte alături de mine şi sigur nu le va părea rau.

Am îndrăznit să-mi iau destinul în propriile mâini, fără să-mi fie frică de eşec. Şi dacă se întâmplă să nu reuşesc să ajung acolo unde mi-am propus, măcar ştiu că am încercat şi am parcurs un drum frumos. Bobby Voicu spunea, la prima ediţie Optimism 2009, că optimismul înseamnă să accepţi drumul şi faptul că un proiect, un target, un fenomen, îţi poate aduce mult mai multe bucurii pe durata dezvoltării lui, decât rezultatul în sine (asta dacă ajungi să-l atingi).

Îndrăzneşte şi tu să faci ceea ce vrei, fără să-ţi fie frică de eşec. Munceşte pentru visul tău. Află că, pentru cei mai îndrăzneţi tineri, care îşi vor încărca experienţele pe www.indraznestesitu.ro, JOE le va ridica statui şi îi vor premia cu câte 1000 EUR (4217 RON, contravaloarea a 1000 EUR la cursul BNR din 10 august 2009), pentru a sărbători zilele de glorie aşa cum vor dori. Fii tu unul dintr ei!

You may also like

Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Din online…
LaptopNews.ro – totul despre portabile
Cine îmi face un logo?

18 Responses

 1. Felicitari Sorin pentru curajul si perseveranta ta! Sper ca in fiecare an sa vii si sa ne spui, cam care-i stadiu cu proiectele tale. Succes!

 2. Felicitari Sorin pentru articol, sa stii ca l-am citit cu mare placere si mi-a redat zambetul pe buze. Asteptam proectele si succes in continuare in tot ceea ce iti propui sa faci. 🙂

 3. Proiectele sunt in derulare…Eu sunt singur:)…Nu stiu in cate sa ma impart…Mi-ar fi de folos clonarea…dar nu se poate. Caut parteneri de proiecte..oameni care sa ma ajute si doritori de experienta in domeniu…Cineva interesat?:)

 4. pentru mine 13 iulie 2007 a fost momentul de cotitura, momentul cand am plecat in SUA cu gandul ca „nu mai mai intorc in Romania”… si sunt foarte multumit de decizia luata! Bafta tuturor ce au curaj sa lase spiritul de turma si sa faca ceva diferit, sa guste libertatea si sa riste … uneori castigi, uneori pierzi insa spiritul de turma nu aduce fericire.

 5. Foarte bine zis, asta cu „nu exista „.

  As veni totusi cu o completare.

  Pe scurt: a nu se lua literal!

  Format mediu: Mai bine sa iti para rau de ceva ce ai facut decat de ceva ce nu ai facut.

  Pe lung: nu inseamna ca orice incepi o sa reusesti sa duci la capat, sau daca ajungi undeva nu inseamna ca e unde iti imaginai ca o sa fie cand ai inceput. Ideea insa e ca din orice experienta inveti ceva, si orice faci se va adapta pe parcurs, pe masura ce tu te dezvolti! Nu inseamna ca orice decizie pe care o iei e buna PER SE, dar odata luata, daca iti dai seama ca nu a fost buna, esti mai castigat pana la urma.

  Bafta! 😉

 6. Denisa

  Eu tot incerc sa ma conving ca as putea fi freelancer, insa nu sunt prea sigura ca m-as descurca.

  Foarte tare campania de la Joe. Dar nu stiu daca am ce „indrazneli” sa inscriu …

 7. Pingback : Optimism 2009 - ediţia de toamnă - poze, filmuleţe şi păreri | Blogu` Lu` Sorin

 8. Pingback : Retrospectiva 2009 | Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
O Simfonie pentru Vodafone

Ascultaţi o simfonie făcută special pentru Vodafone. Până aici nimic nu este anormal, dar când vă spun că este compusă...

Închide