9
Ian
2009

Nu viteza ucide,

ci lipsa experientei la soferii vitezomani. Citind aici si aici despre viteza si campaniile costisitoare facute de Guvern, mi-am dat seama ca nici o campanie de prevenire nu are efect. Nu are efect pentru ca omul tot ce stie el mai bine va face.

Mereu auzim ca viteza a facut victime, dar nu e adevarat. Inconstienta soferilor a facut si face victime. Inconstienta soferilor de a conduce cu viteza la care ei nu mai pot controla ce se intampla in jur.  Inconstienta unora de a da permise pe spaga si proasta pregatire a soferilor fac victime. Tupeismul si fitele unor soferi fac victime.

Intr-un studiu american efectuat pe baza a 5300 de accidente, s-a demonstrat ca doar 5% din accidentele grave au fost cauzate cu adevarat de viteza. Principala cauza, din pricina caruia s-au produs peste 41% din accidente, a fost neatentia soferilor si factorii perturbatori.

Deci, pentru ce sa mai cheltuim sume uriase pentru campaniile de prevenire? Aici amintesc si de campania antifumat sustinuta de Mihaela Radulescu, una foarte costisitoare.

You may also like

Un blogger din Romania si un Chevrolet Captiva
Dacia Duster – cu stil
Dacia Duster în imagini
Top Gear în România – un altfel de „Borat”

6 Responses

 1. in ultimii 2 ani mi-am pierdut prea multi prieteni in accidente de masina …asa ca pls…nu ma lua pe mine cu faze de astea 😀 ….eu stiu ca ei erau mari vitezomani, iar in momentul impactului aveau o viteza exagerat de mare.
  daca aveau o vit rezonabila poate puteau evita accidentul sau poate nu mureau dar asa…in momentul de fata vorbesc despre ei si din pacate nu cu ei 🙁

 2. Si cum ai vrea sa sa se promoveze accidentele? E cel mai bun mod ales pentru a preveni accidentele. Ar suna mai promitator „Fii mai atent la volan pentru ca daca nu esti poti muri!” ? Mai de speriat e sintaxa „viteza ucide”. Daca esti destept (sofer bun) iti dai seama singur unde poti merge viteza si unde nu.

 3. Teribilismul ucide.

  Avem prea multi cretini care s-au trezit cu masini relativ bune (de la parinti, sau din cine stie ce tunuri).

  Campaniile astea apeleaza la oameni cu creier. Cei de mai sus nu se incadreaza. Atat timp cat in Romania se mai fura mult si bine, o sa tot existe teribilisti imbecili care vor provoca accidente.

  Statul roman vrea sa ia rolul de „parinte ocrotitor” (nu mergeti prea repede, nu fumati, religie in scoli si alte cretinitati). Nu-i iese deloc.

  Best,
  John

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Incotro ne indreptam?

O intrebare care ne macina pe toti, acum la inceput de 2009. Euro a ajuns la 4.2127 RON si deja...

Închide