O intrebare pe zi – Optimist sau realist?

În România se asociază realismul cu pesimismul, pentru ca realitatea este mai „gri”. Eu cred că e o mare porcarie. A fi realist nu înseamnă că eşti pesimist, dar nici nu eşti un optimist convins. Mereu mi s-a spus că sunt pesimist, pentru că am gândit foarte realist.

Pentru a înţelege mai bine fenomenul, am afişat şi definiţiile din dex:

OPTIMÍSM s.n. Concepție filozofică potrivit căreia în lume binele precumpănește asupra răului, iar lumea existentă este cea mai bună dintre lumile posibile; atitudine a omului care privește cu încredere viața și viitorul; tendință de a vedea latura bună, favorabilă a lucrurilor.

PESIMÍSM s.n. Atitudine a omului care privește cu neîncredere viața și pe semenii săi și care consideră că toate situațiile au un deznodământ fatal; concepție filozofică, opusă optimismului, potrivit căreia răul, iluzia, suferința predomina în lume și nu pot fi înlăturate, fiindu-i inerente. ** Sentiment de tristețe, de amărăciune și de neliniște; stare sufletească de deprimare

Voi sunteţi realişti sau optimişti?

7 păreri la “O intrebare pe zi – Optimist sau realist?

  1. cristi684

    Dacă a-şi spune că sunt optimist, lumea ar crede că sunt aerian, dacă spun că sunt realist înseamnă că trebuie să accept totul, ceea ce mă deprimă, dacă spun că sunt pesimist, mă încadrez în mai toate minţile românilor.Deci pesimismul la români, după părerea mea, e în floare, însă eu sunt optimist.

  2. Sorin Autor articol

    Nici nu stiam de sondaj. Cat despre sondaj, sunt sceptic. Romanul este pesimist din nastere. Dezamagit ca traieste in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *