20
Apr
2009

O padure frumoasa si cateva uscaturi

Pastele am preferat sa-l petrec in oraselul meu natal Macin, alaturi de familie si avand pe masa bucatele traditionale romanesti. Au fost 2 zile in care am renuntat la internet, Bucuresti si stresul cotidian. Nimic nu e mai placut decat, sa revezi locurile natale, sa stai alaturi de familie si sa te intalnesti cu vechii prieteni din copilarie. Au fost 2 zile agitate si totusi relaxante.

M-am bucurat sa vad Macinul neschimbat si pe acei oameni care-si duc traiul linistiti in micutul orasel, fara sa fie preocupati de restul Romaniei. Mi-a facut placere sa stau de vorba cu acei oameni care sunt interesati doar de casa si masa lor, de linistea sufleteasca, fara sa se uite in „curtea vecinului”. M-am bucurat sa revad vechi prieteni, fosti colegi si cunoscuti. Doar la Paste si la Craciun ce ne mai strangem si noi.

Dar cum orice padure are si uscaturi, asa si-n Macin sunt si oameni nesimtiti. Oameni care merg la biserica pentru a manca seminte si a barfi, de parca sunt la spectacol. Ma asteptam sa aud aplauze si sa se strige „bis, bis” la adresa preotului. Oameni care dau petreceri cu volumul la maxim. Oameni, care la al doilea pahar, devin zmei si vizibil iritati de prezenta celor din jur. Oare cand s-or lumina si acesti oameni? Sper ca voi nu v-ati intalnit cu asemenea cazuri.

Azi am revenit in Bucuresti si sunt putin trist. De maine la munca si iar cu gandul la grijile cotidiene. Mult prea scurta vacanta asta.

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Miss Arrubiana 2001 vs. Miss Arrubiana 2012
Portul Brăila văzut de pe bac
Trecere BAC – Brăila-Smârdan

4 Responses

  1. cred ca toti ne-am lovit de cazuri de nesimtire si de paysanism. si la lacul sarat a fost la fel. o experienta foarte placuta pana la urma, lasand la o parte micile nesimtiri.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Hristos a inviat!

Gata si minivacanta, gata cu odihna, trece si Pastele. Hristos a inviat! Va urez toate cele bune si bine v-am...

Închide