6
Noi
2012

Obiectivele EF 24-70mm f/4L IS USM şi EF 35mm f/2 IS USM de la Canon

Canon îşi extinde gamă de obiective EF odată cu lansarea a două modele pentru amatori şi profesionişti – EF 24-70mm f/4L IS USM şi EF 35mm f/2 IS USM. Cu o tehnologie optică de top şi un design compact, noile obiective sunt perfecte pentru o multitudine de activităţi creative cum ar fi reportaj, fotografie de călătorie, portret sau peisaj.

Obiectivul EF 24-70mm f/4L IS USM reprezintă cel mai recent model ce vine în completarea seriei L şi lărgeşte astfel gama obiectivelor EF zoom disponibile atât pentru fotografii amatori, cât şi pentru profesionişti. Acesta este ideal pentru reportaj şi fotografia de nuntă şi combină o gamă de focalizare esenţială pentru utilizarea zilnică, la care se adaugă construcţia de calitate a seriei L, rezultatul fiind fotografii clare la calitate profesionistă în diverse situaţii. De asemenea, o nouă funcţie macro optimizează plasarea grupelor de lentile macro în timpul realizării fotografiilor de acest tip şi permit realizarea de imagini cu focus de până la 0.7x – reducând astfel nevoia fotografilor de a folosi un obiectiv dedicat.

Obiectivul EF 24-70mm f/4L IS USM beneficiază de Hybrid IS – noul sistem de stabilizare Canon, oferind imagini perfecte pe toată plaja focală. Acesta poate oferi până la 4 diafragme de stabilizare, iar Hybrid IS compensează eficient mişcările angulare şi eventualele mişcări de translaţie aparute în timpul fototgrafiei macro.

EF 24-70mm f/4L IS USM beneficiază de un design centrat pe utilizare, de la interior la exterior. La exterior acesta este creat dintr-un material cu textură de piele de calitate ridicată, o formă revizuită asigură uşurinţa utilizării, iar inelele pentru focus şi zoom au fost create pentru operabilitate ridicată. În plus, obiectivul beneficiază de o construcţie rezistentă la praf şi picături, o funcţie de blocare protejează lentilele de ciocniri în timpul călătoriilor, în timp ce stratul pe bază de flour minimizează cantitatea de praf, murdărie şi amprente care pot apărea pe lentila frontală şi cea din spate a obiectvului – ajutând la menţinerea calităţii superioare a imaginii şi la reducerea nevoii de curăţare.

Noul obiectiv EF 35mm f/2 IS USM a fost creat pentru a oferi o flexibilitate ridicată, permiţând fotografilor să surprindă o gamă extinsă de scene şi subiecţi într-un unghi larg. Acesta este primul obiectiv Canon cu distanţă focală de 35mm care beneficiază de tehnologia optică de stabilizare a imaginii, care combină calitatea elementelor, greutatea redusă şi corpul compact pentru a oferi performanţe deosebite. De asemenea, distanţa focală de 35mm oferă posibilitatea de a surprinde cele mai mici detalii, de la portrete în prim-plan, până la peisaje largi, transformând obiectivul într-un companion ideal pentru călătorii sau reportaje.

Specificaţii tehnice:

EF 24-70mm f/4L IS USM – caracteristici principale:
• Obiectiv 24-70mm cu diafragmă f/4 fixă
• Greutate redusă
• Sistem optic de stabilizare încorporat
• Funcţie macro
• Rezistent la umiditate/praf

EF 35mm f/2 IS USM – caracteristici principale:
• Obiectiv grandangular de 35mm
• Stabilizator de imgine în 4 trepte
• Diafragmă maximă f/2
• Dimensiuni reduse şi design compact
• Diafragmă circulară

You may also like

Piatra Craiului în imagini – la munte cu F64 şi Canon
Academia Canon cu Dan Beşliu – start la înscrieri
Canon EOS 100D – cel mai mic DSLR cu sensor APS-C
O vrăbiuţă!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
James Bond 007 – SkyFall

Am fost să-l văd pe Bond. James Bond. Sincer, a cam îmbătrânit şi nu-l prea mai ţin "balamalele". În rest...

Închide