4
Apr
2009

Omul s-a nascut carnivor


Mda, asta e parerea mea. Omul s-a nascut carnivor. I-a placut carnea de mic. Pana si-n Biblie se scrie despre carne. Omul a profitat mereu dupa urma acestui Pamant si nu s-a multumit niciodata cu putin. A cautat sa ia totul de-a gata. Sa ne amintim ca omul primitiv a trait in pesteri, uneltele folosite erau confectionate din lemn si piatra si consuma multa carne, totul luat din natura fara prea mult efort.

Ocupatia de baza a fost vanatoarea si daca in timp nu a mai mers cu vanatoarea, atunci a devenit omnivor si mai facea si face lucruri manuale, gen agricultura. Natura i-a asigurat omului conditii pentru un trai decent, dar cum acesta era si este avar, a inceput sa munceasca si sa ia din natura mai mult decat avea nevoie.

Cativa destepti au inceput sa descopere tot felul de minunatii care, chipurile, ii fac omului viata mai usoara. Sincer cred ca lucrurile stau pe dos. Omul si-a complicat viata foarte mult. In epoca de piatra oamenii nu se injurau pentru locurile de parcare si pentru traficul din savana, sau pe unde misunau ei. Nu aveau probleme cu radiatiile, nu se calcau in picioare prin magazine si nu stiau ce-i ala ban si la ce le foloseste. O hartie de 10 RON probabil ca le folosea in situatii de criza, cand nu mai aveau frunze. Nu ca acum ne-ar fi de folos la ceva mai mult de atat, dar vorba vine.

Si-n prezent omul e mai mult carnivor, decat omnivor. Sfasie totul in calea lui. A defrisat padurile, a distrus tot ce inseamna natura asta si mai nou oamenii se „mananca” intre ei. Nu v-a muscat nimeni de fund?

Asa ca eu nu cred ca vegetarienii ar trai mai mult. Vin carnivorii si-i devoreaza, asa cum se „devoreaza” astia prin politica.

1 Response

  1. Salutare,

    Ma pregatesc sa postez ceva despre tripla ipostaza umana – carnivor, omnivor, ierbivor – si am gasit aceasta postare. Mi-a placut analogia carnivor – muscat de fund.
    Felicitari pentru postare.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Din blogosfera 30.03-03.04 2009

- Summitul NATO G20 - Live Blogging - INconstantIN a gasit si eu am preluat legatura. Poate intereseaza pe cineva...

Închide