22
Iun
2011

Panasonic Lumix DMC-TZ18 – compactul de buzunar

Ştiţi că una din pasiunile mele este fotografia. Nu sunt expert şi nici nu mă dau mare profesionist, dar cum am un aparat foto în mână, cum fotografiez tot ce prind:). Câteva sătămâni m-am bucurat de un compact de la Panasonic – Lumix DMC-TZ18.

Aparatul foto DMC-TZ18 se bucură de 14 megapixeli şi de un obiectiv cu unghi foarte larg de fotografiere (24mm). Zoom-ul optic este 16x şi cel digital de 4x. De asemenea lentilele beneficiază de tratament special Nano Surface Coating care reduce în mod substanţial aberaţiile optice. DMC-TZ18 are un ecran LCD de 3 inch care îşi reglează automat luminozitatea în funcţie de lumina ambientală.

panasonic_lumix_dmc_tz18

Am avut şansa să probez acest aparat şi zoom-ul la 2 concerte mare din România: concert Inna şi concert Scorpions. Am fost foarte mulţumit de calitatea materialelor foto şi video făcute în perioada de teste. Cu mici setări, puteţi fotografia bine chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută.

panasonic_lumix_dmc_tz18

Sistemul de stabilizare optică a imaginii POWER OIS ajută să puteţi face fotografii nemişcate indiferent de situaţie. Chiar am avut nevoie de aceast sistem de stabilizare în drumul meu spre Sibiu, pe Valea Oltului.

panasonic_lumix_dmc_tz18

Aşa cum v-am precizat, nu sunt încă expert în arta fotografică. Aşa că am utilizat aparatul foarte mult în modul „Happy” şi tehnologia IA (INTELLIGENT AUTO), o tehnologie care optimizează saturaţia culorilor şi luminozitatea pentru a capta cele mai bune imagini. În foarte multe cazuri, sistemul a fost eficient, dar nu e perfect. Am fost nevoit de câteva ori să trec pe „manual”.

Panasonic DMC-TZ18 poate fi partenerul perfect pentru diferite evenimente şi concerte. Poate înregistra fişiere video HD la o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. Zoom-ul de 16x poate fi folosit atât la fotografiere cât şi la filmare, fără să aveţi probleme la capterea sunetului (sunt aparate foto care nu captează sunetul când folosiţi zoom-ul când filmaţi).

Majoritatea fotografiilor au fost realizate ziua şi pot spune că este compactul perfect pentru călătorii, evenimente şi chiar să o faceţi pe paparazzi. Fiind un model cu obiectiv fix, este permis accesul cu această cameră la concerte. Apoi vă descurcaţi pentru a capta cele mai bune imagini. Autonomia este de până la 300 de cadre şi beneficiază de 70 MB memorie internă, bună atunci când uitaţi să bagaţi cardul. Mi s-a întâmplat de câteva ori!

Mai multe poze şi video realizate cu Panasonic Lumix DMC-TZ18:
Parcul Carol
Tuborg Party Manager
– bun pentru fotografia de produs – Monitor AOC E2243FW
Social Media Summit Sibiu

Pot spune că un minus major este preţul. Ca să vă bucuraţi de performanţele acestui aparat foto compact trebuie să scoateţi din buzunar aproximativ 1400 lei. Un preţ la care se găsesc cele mai ieftine DSLR-uri….

You may also like

Gama Panasonic VIERA depăşeşte limitele în ceea ce priveşte calitatea imaginii, pentru o experienţă cinematografică de excepţie
Cel mai mare număr de echipamente audio-video din istorie la Jocurile Olimplice Londra 2012
Olympus OM-D – un mirrorless încărcat de istorie
Olympus OM-D E-M5 – mirrorless Micro Four Thirds

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Nokia N9 prezentat în România

Astăzi "am participat" şi la evenimentul Nokia! Se pare că am găsit soluţia cea mai eficientă de clonare. L-am trimis...

Închide