11
Aug
2009

Pasajul Unirii de la metrou se închide

Pasajul pietonal de legătură între Piaţa Unirii 1 şi 2 se va inchide, în perioada 16 august – 5 septembrie, din cauza lucrărilor de modernizare şi reconfigurare a pasajului. Aceste lucrări vor include şi schimbarea scărilor rulante.

Transferul călătorilor se va face pe la suprafaţă, cu menţinerea aceloraşi facilităţi ca în subteran. Intrarea se va face prin porţi speciale de evidenţă care pot sesiza dacă un călător a intrat la metrou la o anumită oră. Directorul Metrorex ţine să menţioneze că va exista un timp limită de transfer, ceea ce va obliga călătorul să nu piardă vremea pe stradă sau la cumpărături. Vă daţi seama de marimea puhoiul de oameni ce va străbate parcul de la Unirii şi haosul ce se va crea la supraţă? Dacă se va întâmpla un accident (Doamne fereşte) în timpul transferului, cine va răspunde?

De recomandat ar fi să schimbaţi liniile la Victoriei, chiar dacă asta implică o mică întârziere. Astfel evitaţi să aveţi probleme la poarta de transfer şi nu vă mai expuneţi riscului şi aglomeraţiei de la suprafaţă din zona Piaţa Unirii.

Update: Am uitat să menţionez că scara rulantă de la Unirii 1, pentru suprafaţă, nu este gata. O sa fie sport extrem.

You may also like

Lecturi Urbane în poze şi filmuleţe…
#rupemcartela
Greva Metrorex – comandată politic?
Lecturi Urbane – ediţia 2 – pregătiri

3 Responses

 1. Narcis

  La nici 3 luni de la redeschidere, pasajul arata jalnic.
  – Deja intrarea dinspre parcul Tineretului este lovita (semn ca a intrat un Dorel ce nu stie sa calculeze inaltimea utilajului vis-a-vis de inaltimea tunelului)
  – pe sensul dinspre Universitate placajele de pe pereti sunt distruse in vreo 3 locuri (semn ca alti Dorei au intrat beti, cu viteza sau au dat peste altii in pasaj)
  – Peretii sunt jegosi ca inainte. Asta datorita in primul rand faptului ca firma care s-a ocupat de reamnajare a ramas corigenta la capitolul „curatenie la locul de munca”; si in al doilea rand, datorita faptului ca firma responsabila cu salubrizarea in zona respectiva au uitat complet ca s-a redeschis pasajul si trebuie facuta curatenie periodica si pe-acolo.
  Ce le pasa lor …. contribuabilii platesc … dar nu uitati domnilor ca ESTE MAI USOR SI MAI IEFTIN SA INTRETII DECAT SA REABILITEZI…. dar, banuiesc ca intretinerea pasajului va strica planurile de afaceri. Comisioanele grase ies din reabilitari nu din salubrizari.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Faceţi ce zice popa…

Nu ce face el. Cam aşa sună un proverb românesc şi pe care am început să-l înţeleg tot mai bine....

Închide