13
Aug
2009

Ploaia de stele – Ploaia Perseidelor

În noaptea asta cică e ploaie de stele. Nu vă gândiţi că nu pică stelele din ceruri, nu. E vorba de acele dâre luminoase de pe cer datorate particulelor sub 1 mm diametru, care ard în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracțiune de secundă, vedem aceste dâre luminoase, însă în această noapte avem şansa să vedem mai multe la diferite intervale de timp.

Fenomenul este cel mai intens şi cel mai vizibil în această noapte, dar pentru asta trebuie să fie şi cerul senin. Eu însă nu pot sa-l văd pentru că norii s-au gandit să iasă la o întâlnire sub clar de lună şi mi-au luat vizibilitatea spre cer. Când îţi este lumea mai dragă, se găsesc câţiva norişori să-şi facă de cap exact între privirea ta şi cerul plin de stele căzătoare.

Poate mai am o şansă în nopţile următoare. Ploaia de stele căzătoare Perseide a început pe 17 iulie şi se va termina pe 24 august. Poate reuşesc să fac şi fotografii sau poate merg la un observator astronomic. Voi aţi avut norocul să asistaţi la frumosul eveniment?

Aici
găsiţi mai multe informaţii despre fenomen, dar păcat că nu alungă şi norii.

foto mediafax

You may also like

Jocuri de societate – board games
Idee bună de publicitate
Cum să faci femeia fericită
Concerte şi evenimente muzicale 13.07.2009-19.07.2009

2 Responses

  1. danielle

    🙂 ma consider norocoasa pentru ca acum cativa ani buni am pierdut o noapte intreaga urmarind stelele cazatoare impreuna cu prietenii mei. pana la 4 dimineata am stat si am vazut stelele ce brazdau cerul…am vazut cam 60 de stele cazatoare cu ochiul liber, unele de-a dreptul spectaculoase. merita sa iti petreci o noapte facand asta, numai ca in ultimii ani cerul a fost innorat in perioada asta a anului..poate avem bafta anul viitor;))

  2. ina

    Eu le-am vazut in fiecare vara de cativa ani incoace. Anul trecut am prins ceva nori in noaptea de 11/12. Dar in 12/13 a fost ok. Ai idee care e punctul maxim anul acesta? Tot 12/13??

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Twestival Bucuresti 2009 – 11.09.2009

Twestival este un eveniment ce are loc în 230+ de orașe din lume, iar București este unul dintre acestea! Pe...

Închide