14
Apr
2009

Podul peste Dunare

Din zona Braila – Smardan se mai face sau nu? Judetul Tulcea e cam rupt de Romania doar prin simplul fapt ca nu exista nici un drum direct cu tara. Pentru a putea parasi judetul Tulcea, trebuie sa treci cu bacul la Braila sau Galati. Daca nu vrei pe apa, atunci singura solutie este sa traversezi podul rutier de la Vadu Oii – Giurgeni, dar ocolind foarte mult.

Inca de pe vremea comunismului au existat planuri de a face un pod peste Dunare in zona Braila – Smardan, dar din anumite motive se pare ca totul a ramas doar pe hartie. Anul trecut Braila a batut palma cu Tulcea pentru a trece la faza practica si a construi acest pod, dar totul cred ca a fost de ochii presei pentru ca nici pana in ziua de azi nu s-au demarat lucrarile.

Daca podul acesta nu se construieste, in cativa ani riscam sa avem un judetul Tulcea sarac in afaceri si populatie. Multi investitori sunt interesati de aceasta zona dobrogeana, dar renunta la ideea de a investi pentru ca nu exista o infrastructura rutiera care sa le faciliteze accesul in zona.

Daca s-ar construit acest pod, tot judetul ar reveni la viata. Turismul s-ar dezvolta foarte bine, pentru ca sunt atat de multe lucruri ce merita vazute. Sa nu uitam de Muntii Macinului, Delta Dunarii, manastiri etc. Industria, agricultura si comertul, toate s-ar dezvolta si s-ar crea noi locuri de munca. Tinerii n-ar mai fi nevoiti sa plece din acest judet, care este pustiu acum.

Chiar nu este nimeni interesat de situatia judetului Tulcea, un judet defavorizat?

You may also like

Portul Brăila văzut de pe bac
Trecere BAC – Brăila-Smârdan
Pasajul Basarab – in 2 minute
Hotelul Turist – cazare la Măcin

9 Responses

  1. Vrei prea multe Sorinache. Cred ca se poate vedea ceva, ceva la alegerile din 2012, ca mai astia asa lucreaza: din 4 in 4. Auleooo ce dreptate ii dau lu VisUrat cu 762-ul lui de ieri si pe care nu l-au lasat aia de la Dupabloguri sa intre pe post! 🙁

  2. Alinush tu nu stii importanta podului in zona si cati bani s-ar scoate de pe urma lui. Aici e vorba si de strategie politica si teritoriala.

  3. animaX

    Podu` ala o sa`l faca in 2500 knd o sa se inventeze masini zburatoare ai atunci nu o sa mai trebuiasca sa merem p pod deci luati`va gandul de la pod :))

  4. Pingback : Mircea Geoana la Măcin | Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Cautam bloggeri tulceni

Eu impreuna cu Rapas am inceput sa cautam si sa facem o baza de date cu bloggerii din jud. Tulcea....

Închide