8
Feb
2011

Primul telefon mobil

M-a apucat nostalgia gadgeturilor si astazi mi-am amintit de primul meu telefon mobil. Recunosc ca Ionut Paraschiv mi-a dat un impuls cu postul sau despre gadgeturi de colectie.

Primit cadou in vara anului 2003, Ericsson GA628 a fost primul meu telefon mobil. Cand altii aveau telefoane sofisticate pentru acea vreme, eu umblam cu o caramida galbena, dar rezistenta la socuri, bateria tinea cateva zile si imi faceam treaba foarte bine. Avea un ecran alfanumeric – de 12 caractere dimensiune, greu de utilizat la sms-uri. Nu avea ceas, jocuri si nici alarma. Ma bucuram de cele 11 melodii si cam atat. Cat despre greutate, 160 g inseamna mult?:)

Pot spune ca a fost un telefon erou. A fost calcat cu masina de 3 ori, o data mi-a cazut de la etajul 4, plus multe alte scapari pe gresie, parchet…ce mai aveau oamenii prin casa in acele vremuri.

Cand il purtam la buzunarul de la piept, aveam senzatia ca umblu cu o statie de emisie-receptie. Antena si ledul il scoteau in evidenta. In prezent Sony Ericsson a eliminat antena, dar ledul inca mai exista pe noile telefoane mobile:).

La voi care a fost primul telefon mobil?

You may also like

HTC Titan cu Windows Phone 7.5 Mango
Nokia E7 – noul communicator
Xperia X10 si Xperia X10 Mini de la Sony Ericsson
Fotbal la metrou

14 Responses

 1. Razvan

  Primul telefon mobil a fost un Nokia 5110. Era singurul telefon (cred ca eram in clasa a 5a sau a 6a). Folosea un fel de acumulatori in loc de baterie.

  Am avut 3 euro credit in jur de 8 luni dar eram tare mandru ca puteam sa primesc apeluri.

  Al doilea telefon a fost un T100 (Erricson). Era mult mai mic decat cel de la Nokia, stia ceva mai multe si avea un backlight albastru. Mi-a placut destul de mult, desi parintilor mei nu le-a placut costul suplimentar pe care il tot faceam.

  Costa cred ca 110 RON si singurele telefoane color de 256 culori.

  Al treilea a fost cel mai bun telefon al meu. Era primul meu telefon color, un Motorola cu clapeta. Avea camera (iar, prima camera) si puteam sa instalez jocuri Java pt 5 euro.

  Dupa, stiu ca acesta a luat un contact grav cu parchetul si s-a rupt in doua (la propriu). Am mai avut un Phillips cu touch screen si stylus care nu mi-a placut asa mult.

  Am mai avut un Motorola si dupa un Samsung cu ecran exterior, destul de mic, destul de performant.

  L-am pastrat pana cand mi-am permis pt prima data sa imi cumpar un telefon nou. Era un N95 8GB de la Nokia.

  L-am schimbat mai tarziu cu un HTC Diamond (prost telefon per total). Dupa, am avut un E63, primul smartphone adevarat.

  Acesta l-am vandut, am stat fara telefon cam 3 luni (a fost intentionat, un experiment) si cand devenise deja greu fara telefon, am cumparat cel mai ieftin telefon de la Vodafone, un Nokia 1600 cred.

  Din pacate s-a stricat si cam in acelasi timp mi-am facut un nou abonament pentru un BlackBerry. Acum, cred ca platesc in fiecare luna factura cat plateam pentru un telefon in trecut (~320 RON) si pentru scopuri profesionale, BlackBerry mi se pare cel mai bun terminal.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Unde ne distram? – Concerte 2011

La inceputul acestui an, mi-am facut si eu o lista cu dorintele pe 2011, o lista in care am inclus...

Închide